Zamrznilo bo kot sladica: kako dolgo kuhati hladno pecivo brez želatine

Koliko ur morate kuhati hladno pecivo, da se samo strdi.

Koliko časa je treba kuhati hladno meso / kolaž Moje, foto: depositphotos.com

Pravi kolodet je tisti, ki je kuhan brez želatine. Seveda se zgodi, da tudi skuhan po vseh pravilih jedi ne zamrzne vedno dobro. Toda želatino boste v primeru česar koli vedno imeli čas dodati – poskusimo kuhati brez nje. Povedali vam bomo, kako dolgo kuhati hladni kreker iz piščanca, svinjine, govedine ali mesne mešanice, da se sam strdi.

Kako dolgo kuhamo hladnopoljčke iz različnih vrst mesa

Na splošno se kolodeji kuhajo od 4 do 7 ur. Čas kuhanja je odvisen od vrste mesa, iz katerega je narejen. Piščanec in puran se kuhata hitreje, svinjina dlje, govedina pa še dlje. V vsakem primeru se morate prilagoditi dejstvu, da ta postopek ni hiter in ga ne morete pospešiti, sicer boste jed pokvarili.

Razumemo torej, koliko časa je potrebno za kuhanje hladne pogače, ne da bi ji dodali želatino:

  • Kako dolgo kuhamo piščančji žele brez želatine

Iz piščanca (domačega petelina), purana, race in gosi je treba hladno žlico kuhati približno 4 ure. Upoštevajte, da je za piščančji hladni petelin bolje vzeti petelina ali ga dodati v jed – sicer se lahko zgodi, da se ne bo dobro zamrznil.

  • Kako dolgo kuhati hladno pečenko iz svinjskega kolena

Hladne pogače iz svinjskega mesa se kuhajo dlje časa – približno 5-6 ur. Svinjska ušesa je treba kuhati 2,5-3 ure.

  • Kako dolgo kuhati goveje hladne krače

Goveje meso se lahko kuha nekoliko dlje, na splošno pa se goveje hladno meso kuha približno 6 ur.

  • Kako dolgo kuhamo svinjske in piščančje žolce

Če pripravljate mešane kolodete – na primer iz svinjine in piščanca, jih je prav tako treba kuhati 6 ur, dokler svinjina ni kuhana. Mimogrede, spretne gospodinje skušajo svinjskemu kolodeju dodati petelina – menijo, da se tako jed bolje strdi.

  • Kako dolgo kuhamo kolodete v loncu na pritisk

Če želite postopek pospešiti, lahko kolodete dajte kuhati v lonec na pritisk, čas kuhanja bo od 1 do 3 ure.

Pri uporabi lonca pod pritiskom upoštevajte varnostne ukrepe.

Najboljši nasvet: Pripravljenost hladnega petelina je zelo enostavno določiti po mesu – zlahka se mora ločiti od kosti. Čim dlje se kuha, tem bogatejši okus ima in bolje se strdi.

In še nekaj nasvetov o kuhanju kolodetov:

  • da bi juha ostala bistra, meso kuhajte na minimalnem ognju – tako da komaj vre in vre pod pokrovko;
  • meso mora biti popolnoma pokrito z vodo, da vam je ne bo treba dolivati, ko bo zavrela;
  • Po kuhanju ne pozabite odstraniti vse pene.

Če dvomite, ali se bo žele strdilo ali ne, naredite naslednje: na krožnik nalijte majhno količino juhe, pustite, da se ohladi, in jo za nekaj časa postavite v hladilnik. Če se čolodeti strdijo, je vse v redu in jih lahko prelijemo na krožnike.

Prej smo vam povedali, kakšen je najboljši način kuhanja hladne vode, da se strdi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc