Kako skuhati zrazy, da se izkažejo že prvič – preberite v članku Moje.
Apetitni krompir zrazy – glavne skrivnosti / depositphotos.com
Krompirjeve zrazy lahko pripravimo z različnimi nadevi – z mletim mesom, z mesom, z gobami, z zeljem in tako naprej in tako naprej. Glavna težava, s katero se srečujejo številne gospodinje, je, da zrazy med cvrtjem popokajo in razpadejo. Moje je ugotovil, v čem je skrivnost te jedi in kako jo pravilno pripraviti.
Prej smo govorili o tem, zakaj je treba boršču dodati kis.
Krompirjevi zrazy se izkažejo, a razpadejo – razlogi
Na videz se zdi, da krompirjeve zrazy ni težko pripraviti – iz krompirjevega pireja morate oblikovati ploščat kruh, vanj položiti nadev, zatesniti robove in zrazy ocvreti v ponvi. Vendar pa lahko med cvrtjem jed razpade – razlogi za to so naslednji:
- vrsta krompirja ni primerna za pire krompir;
- pire je preveč tekoč – ne morete pravilno oblikovati kolačkov;
- pire je presuh – povzroči razpoke;
- krompir ni bil kuhan.
Zadnja točka je še posebej zanimiva. V njej se skriva ena od glavnih skrivnosti popolne zrezke – krompir je treba skuhati v žaklju in šele nato pretlačiti. Poleg tega krompirjevi masi ne smete dodajati mleka, vendar 2-3 žlice moke ne bodo škodile – “zlepile” bodo maso.
Krompir zrazy – recept z mletim piščancem
Ta jed se izkaže za zelo nežno in sočno, če upoštevate tehnologijo priprave. Bolje jo je postreči s kislo smetano.
Preberi tudi:
Za pripravo krompirjevega zraza potrebujete:
- krompir – 600 gr;
- piščančji file – 250 g;
- jajca – 1 kos;
- čebula – 1 kos;
- pšenična moka – 2 žlici;
- rastlinsko olje – 2 žlici;
- drobtine – 100 gr;
- sol, poper – po okusu.
Krompir operite in ga do konca kuhajte v žaklju. Piščančji file narežite na kocke, čebulo sesekljajte. Vse to prepražimo v ponvi do zlatorumene barve, nato pa predelamo v mleto meso. Začinite s soljo in poprom.
Medtem ko je krompirček še vroč, olupite zelenjavo in jo pretlačite. Dodajte moko, jajce, sol in poper ter premešajte. Iz krompirjeve kaše oblikujte ploščat kruh, na sredino dajte 1 žlico nadeva in zrazu oblikujte ovalno obliko. Obalimo v drobtinah in ocvremo na rastlinskem olju do zlate barve.