Zakaj soliti vodo pri kuhanju jajc: trik, ki ga ne poznajo vsi

Povedali vam bomo, ali je treba soliti vodo pri kuhanju jajc in kaj to naredi.

Kaj dodati v vodo pred kuhanjem jajc / kolaž Moje, foto pixabay.com, depositphotos.com

Nekatere gospodinje, ko dajo kuhati jajca, obvezno dodajo nekaj ščepcev soli. Menijo, da bodo tako lažje odstranile lupino. Izkazalo se je, da začimba ni potrebna zaradi tega. Povedali vam bomo, zakaj je treba vodo pri kuhanju jajc v resnici soliti.

Zakaj pri kuhanju jajc dodajamo sol?

Veliko ljudi meni, da če vodo, v kateri se bodo kuhala jajca, solimo, bo to olajšalo njihovo čiščenje. V resnici se začimba doda iz drugega razloga: če jajce med kuhanjem slučajno poči, bo sol (1 žlička) olajšala lupljenje jajc. preprečuje, da bi beljak iztekel..

Kaj dodati vodi pri kuhanju jajc, da se dobro olupijo

Obstaja nekaj nasvetov, kako skuhati jajca, da jih boste zlahka olupili:

  • Jajca vnaprej vzemite iz hladilnika, da se segrejejo na sobno temperaturo;
  • jajca najprej dajte le v hladno vodo in ko zavre, zmanjšajte temperaturo in nadaljujte s kuhanjem;
  • tudi kuhana jajca je treba preliti s hladno vodo in pustiti, da se ohladijo.

V kuhana jajca je priporočljivo dodati tudi 1⁄2 žličke sode bikarbone, da jih boste lažje olupili.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc