Zakaj sol v pečico: nasveti za okusno pecivo

Zakaj se pecivo v plinski pečici izsuši in kako to odpraviti – preberite članek.

foto depositphotos.com

Veliko ljudi se je med peko srečalo z dejstvom, da se pecivo ni speklo ali pa se sploh ni zažgalo. To ni vedno znak, da niste upoštevali recepta ali da ste napačno nastavili temperaturo.

V tem članku vam bo Moje povedal, zakaj se pita v pečici zažge in zakaj jo je treba posoliti.

Zakaj se vrh ne zapeče v pečici

Obstaja veliko tehničnih razlogov, zakaj se pečica “zažge” in ne deluje pravilno. V teh primerih je treba poklicati tehnika, ki vam bo pomagal odpraviti težavo.

Pogosto pa je vzrok veliko preprostejši – toplota v plinski pečici izhaja od spodaj in ni enakomerno razporejena po celotni pečici. To lahko povzroči, da se spodnji del pečenih izdelkov zažge, v notranjosti in na vrhu pa ostanejo surovi. To lahko odpravite na nekaj preprostih načinov.

Zakaj dati sol na dno pečice

Na dno pečice lahko postavite pekač z grobo soljo. To bo pripomoglo k enakomerni peki jedi, saj bo sol pri ohlajanju oddajala toploto. Nekatere gospodinje dajo sol neposredno na dno pekača.

Pomembno je, da sol v pečici nikakor ne vpliva na okus jedi. Sčasoma lahko porumeni, vendar ji to ne bo preprečilo, da bi opravljala svojo funkcijo.

Zakaj potrebujete opeko v plinski kuhalni plošči?

Rdeča opeka ima skoraj enako funkcijo kot kuhinjska sol. Absorbira odvečno toploto in poskrbi, da se toplota enakomerno porazdeli po vsej pečici.

V trgovinah lahko kupite tudi posebne kamne za peko. Z njimi bo peka lažja in boste pozabili na pokvarjeno pecivo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc