Zakaj se palačinke dvignejo in nato padejo: skrivnost enega preprostega dejanja

Povedali vam bomo, zakaj se palačinke v notranjosti ne cvrejo, ne dvigajo in ne pečejo.

Skrivnost puhastih palačink / foto depositphotos.com

Napihnjenih palačink ne zna skuhati vsak – včasih se zdi, da je takšna čarovnija na voljo le našim babicam. Vendar je to zmotno mnenje – slastnih frtaljančkov se lahko naučite speči tudi vi, če upoštevate majhen trik. O tem, zakaj ocvrtki na kvasu niso puhasti in kako to popraviti – preberite v gradivu.

Razkrita skrivnost, zakaj se ocvrtki med cvrtjem ne dvignejo

Ne glede na to, na kakšni osnovi boste pripravili takšno jed, je pomembno, da upoštevate tehnologijo in dodate prave sestavine. Poleg tega dosledno upoštevajte priporočila:

  • Po gnetenju testo pokrijte z brisačo in ga pustite “počivati” 20-30 minut;
  • vedno dodajte kvas ali sodo bikarbono;
  • uporabljajte le tople izdelke (vse prej vzemite iz hladilnika);
  • pripravite ocvrtke iz kefirja, kislega testa ali fermentiranega mleka.

Takšni preprosti nasveti vam bodo pomagali, da ne boste ugotovili, zakaj palačinke na mleku niso puhaste, tudi če je izdelek kisel ali če ste namesto njega uporabili kefir. Sodo in kvas je treba vedno uporabljati v skladu z receptom, sicer ne boste dobili napihnjenih palačink.

POMEMBNO: soda bikarbona s kisom je potrebna le, če v receptu ni fermentiranih sestavin, če so prisotne, vlijte sodo bikarbono v njeni naravni obliki.

Zakaj se palačinke ne pečejo v notranjosti – glavni razlog

Najpogosteje palačinke v notranjosti ostanejo surove. ker je testo pretežko.. To se lahko zgodi, če ste uporabili preveč jajc – ta dajo testu “gumijasto” teksturo. Tudi . Testo ne sme biti trdoTesto ne sme biti strmo kot pite, saj se ne bo speklo v ponvi.

Ne pozabite, za cvrtje ocvrtkov. vzemite ločeno ponev in na njej ne kuhajte ničesar drugega.in je ne umivajte, ampak samo obrišite odvečno maščobo s prtičkom. Segrejte ponev za cvrtje Na hladni površini se bo testo prijelo na ponev in se ne bo speklo.

Z žlico nadevamo testo na ponev, tako da med fritejami pustimo 5-6 cm razdalje. – Če bodo preveč na tesnem, se bodo držali drug drugega in ne bodo vzhajali. Na vsaki strani jih pecite 3-5 minut, ko jih obrnete, pa jih obrnite, pokrijte s suhim pokrovom. – Tako bo testo imelo pravo temperaturo in ocvrtki bodo hitro dosegli želeno stopnjo pripravljenosti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc