Priprava testa za palačinke ni težka, vendar ne dobijo vsi zares puhastega in okusnega testa za palačinke. Izkazalo se je, da ima tudi tako preprosta jed svoje skrivnosti.
Priprava palačink je precej preprosta, glavna stvar je poznavanje osnovnih pravil dela s testom / foto depositphotos.com
Fritete – to je jed, s katero številne gospodinje začnejo svoje poznavanje testa. Kuhanje ocvrtkov je preprosto in hitro, rezultat pa je fantastičen. Toda tudi tako preprosto testo lahko pokvarimo, če ne poznamo nekaj pomembnih pravil.
Preberi tudi: “Vmesnik za peko frtalje:
Zakaj so palačinke v notranjosti surove
Palačinke so razmočene, če jih cvremo na zelo visoki temperaturi. V tem primeru se na vrhu zapečejo, v notranjosti pa se nimajo časa zapeči. Idealne palačinke je treba cvreti pri srednji temperaturi, blizu najnižje, in le pod pokrovom.
Zakaj palačinke padajo
Palačinke se lahko prevrnejo iz več razlogov. Prvič, če je bilo testo preveč tekoče. V tem primeru lahko stanje popravite. V testo dodajte malo moke in vaše naslednje palačinke bodo bolj goste.
Palačinke lahko padejo tudi, če uporabite kefir iz hladilnika. Kefir za testo mora biti sobne temperature ali rahlo topel. Ne uporabljajte kefirja iz hladilnika, saj palačinke ne bodo puhaste.
Še en razlog, zakaj palačinke padajo, je hladna ponev. Testo za puhaste ocvrtke je treba vlivati le na vročo ponev.
Upoštevajte tudi, da se lahko ocvirki, ki jih cvremo v ponvi brez pokrova, prevrnejo.
Kaj storiti, da bodo palačinke narasle
Če želite, da palačinke narastejo, v testo dodajte sodo bikarbono. Gospodinje se razlikujejo v mnenju o tem, ali naj bo to soda ali ne. Nekateri trdijo, da je treba sodo gasiti s kisom, drugi pa so prepričani, da bo kefir to nalogo odlično opravil in bo kis tu odveč. Ne glede na to, katero možnost izberete, sodo bikarbono potrebujete v vsakem primeru. Če sode bikarbone nimate, jo lahko nadomestite s posodo za raztresanje testa.
Poleg tega je treba za vzhajanje ocvrtke pripraviti na mastnem kefirju ali kisli smetani. Uporabite lahko tudi kvas.
Foto depositphotos.com
Zakaj palačinke niso rdeče
Palačinke ne bodo nikoli porjavele, če boste testo vlili v hladno ponev. Če želite pripraviti rumenkaste palačinke, morate ponev čim bolj segreti, jo rahlo namazati z rastlinskim oljem, zmanjšati temperaturo na minimum in šele nato v ponev vliti testo. Ocvrtke je treba cvreti z zaprtim pokrovom.
Skrivnost puhastih ocvrtkov na kefirju
Bolj kot je kefir kisel, bolj puhasti bodo ocvrtki. Upoštevajte tudi, da bo zaradi mastnega kefirja testo bolj aromatično. Da bodo palačinke puhaste, jajca in sladkor stepite posebej in šele nato v testo dodajte topel kefir.
Če želite narediti puhaste palačinke, kefirju dodajte kvas. Uporabite lahko suhi ali sveži kvas. Ko pripravite testo, ga pokrijte z brisačo in pustite stati vsaj eno uro. Lupine, pripravljene s kefirjem in kvasom, so puhaste, zelo zračne in resnično spominjajo na puhasto.
Zakaj palačinke na mleku niso puhaste
Mleko ni najboljša sestavina za to jed. Dejstvo je, da je mleko kot nalašč za pripravo palačink, vendar imajo ocvirki radi kislo okolje. Če želite pripraviti puhaste ocvrtke, boste potrebovali kefir ali rižanko, ne pa mleka. Z mlekom ne boste nikoli pripravili puhastega frtaljona.
Če ste še vedno gnetli testo z mlekom in ne želite obupati, lahko stanje popravite tako, da mleku dodate vrečko suhega kvasa. Testo pokrijte z brisačo in ga za eno uro postavite na toplo mesto, da kvas začne delovati. Takšne palačinke bodo puhaste. Vendar upoštevajte, da je kvas edini način, da palačinke na mleku postanejo puhaste.