Na Moje-u preberite, kako najbolje kuhati cmoke, da ohranijo svojo obliko in okus.
Pravilno kuhani cmoki ne izgubijo oblike / foto depositphotos.com
Knedlji – to je idealna izbira za hitro kosilo ali večerjo. Raznolikost okusov omogoča, da se ta jed ne dolgočasi. Vendar pa ima tudi ta vrsta knedljev svoja pravila priprave.
Kako pravilno pripraviti cmoke
Vsi vedo, da je algoritem kuhanja zamrznjenih cmokov na splošno videti takole:
- Vodo zavrite;
- soli;
- vrzite cmoke v vrelo vodo;
- kuhajte toliko časa, kot je navedeno na embalaži;
- ko splavajo in zavrejo, jih pustite nekaj časa stati v vodi;
- odcedite vodo in položite cmoke na krožnik.
Postrezite jih s prelivom po svojem okusu. To je lahko omaka, kisla smetana ali samo maslo. Čeprav gre za uveljavljen algoritem, pa ni vse tako nedvoumno z dejstvom, da je treba cmoke vreči v vrelo vodo.
Ali vržete cmoke v vrelo vodo ali v hladno vodo?
Knedle navadno vržemo v vrelo vodo, saj bodo tako ohranili obliko in se med kuhanjem ne bodo prijeli. Poleg tega se bodo hitreje skuhali. Toda obstaja tudi druga plat medalje, zakaj cmoka ne smete metati v vrelo vodo.
Preberi tudi:
Metanje cmokov v vrelo vodo ni priporočljivo, saj se lahko njihova površina prilepi na dno lonca ali drug na drugega, zaradi česar se lahko neenakomerno skuhajo. Zaradi tega bo notranji del cmokov premalo kuhan, zunanji del pa prekuhan. Zaradi tega bodo razpadli ali izgubili obliko.
Bolje je, da v vrelo vodo dodajate cmoke po enega ali nekaj kosov in jih previdno spuščate z žlico ali zajemalko. Lahko jih tudi predhodno odmrznete in pred kuhanjem obložite v moki, da bodo lažje obdržali obliko in se ne bodo prijeli.
Uporabite velik lonec z dovolj vode, da bodo imeli cmoki dovolj prostora za kuhanje, ne da bi se gnetli. Pomembno je, da jih občasno premešate z žlico, da se ne prilepijo na dno posode.
Po kuhanju je priporočljivo knedle preliti s hladno vodo, da ustavite proces kuhanja in ohranite teksturo.
Prej je Moje povedal, kako pripraviti ocvrte cmoke na ponvi.