Kakšna je glavna prednost prepeličjih jajc, kdo jih mora redno uporabljati in kako pravilno pripraviti ptičji dar – izveste v gradivu Moje.
Prepeličja jajca so primerna za tiste na dieti foto: pixabay.com
Prepeličja jajca vsebujejo največ bioaktivnih snovi. Aminokisline, železo, cink, fosfor, magnezij, mangan, kalij ter vitamini B1, B2, B12 in A so sestavine, zaradi katerih so prepeličja jajca izjemno zdrav izdelek.
Moje je že pisal o tem, v kakšnih količinah lahko brez škode za zdravje pijete aromatizirano kavo.
Prepeličja jajca – škodljivost in koristi uživanja
Strokovnjaki svetujejo uživanje prepeličjih jajc tistim, ki ne jedo mesa, in ljudem, katerih življenje je povezano z rednimi telesnimi napori. Tudi ta izdelek je potreben in redilni – jajca ne bodo dodala dodatnih kalorij, temveč bodo telo okrepila s koristnimi snovmi. Pomembno je, da imajo prepeličja jajca nižjo vsebnost holesterola kot kokošja jajca.
Zdravniki tudi svetujejo, da jih otrokom dajemo vsak dan – enemu ali dvema malčkoma, starejši otroci pa lahko pojedo do tri jajca. Nosečnicam prav tako svetujejo, da pojedo 2-3 prepeličja jajca na dan.
Kako skuhati prepeličja jajca – navodila korak za korakom
Kako dolgo kuhamo jajca – odvisno od tega, v kakšni obliki jih želimo pojesti. Če so jajca mehko kuhana, se bo čas kuhanja gibal v okviru 1-2 minut, za “trdo kuhano” stanje pa boste morali počakati dlje – 5 minut.
Tehnologija kuhanja prepeličjih jajc je preprosta:
- jajca previdno položite v ponev;
- prilijte vodo, da bo v celoti prekrila izdelek;
- dodajte 0,5 žličke soli;
- ponev z jajci postavite na ogenj;
- ko zavre, zmanjšajte temperaturo in kuhajte želeni čas.
Ne pozabite, da je treba na koncu postopka posodo z jajci hitro odstraniti z ognja in jo dati pod curek hladne vode, z njo napolniti posodo in jo pustiti 5-10 minut. Takšen preprost življenjski trik vam bo pomagal, da boste jajca iz lupin lažje in bolj preprosto olupili.