Preprosti nasveti – v članku Moje-a.
foto depositphotos.com
Aromatična kava že dolgo ni več le poživljajoča pijača, temveč je postala del nekega rita. Veliko ljudi je pozornih tako na izbiro kave kot na način njene priprave.
V tem članku vam bo Moje povedal, kako najbolje pripraviti aromatični napitek in zakaj instantne kave ne smete zalivati z vrelo vodo.
Skrivnosti instantne kave
Odgovor na vprašanje, zakaj kave ne smete skuhati, je zelo preprost: prevroča voda okrepi aromo in okus nenaravnih dodatkov v izdelku.
Ali je torej mogoče instantno kavo skuhati v hladni vodi? Oglejmo si shemo, ki bo pojasnila, kako pravilno nalivati instantno kavo.
- Vsebino vrečke prelijte v skodelico.
- Dodajte eno žlico hladne vode.
- Premešajte.
- Šele nato dodajte vročo vodo.
S to metodo se bo okus kave razvil veliko bolje in mehkeje.
foto: gettyimages.com
Kako skuhati mleto kavo
Če pri roki nimate kavnega aparata ali turbine, lahko mleto kavo pripravite v navadni skodelici. Bolje je, da jo predhodno segrejete tako, da jo sperete z vrelo vodo.
- Zmleto kavo prelijte v posodo.
- Prelijte jo z vročo vodo.
- Zgornji del pokrijte s posebnim pokrovom ali krožnikom.
- Nekaj minut pustite, da se napolni.
Če mleto kavo prelijete z vrelo vodo in jo takoj popijete, se bo njen okus poslabšal. Bolje je, da pustite, da se aroma in okus razvijeta tako, da počakate nekoliko dlje.
Strokovnjaki priporočajo pripravo kave pri temperaturi med 90 in 96 °C.