Če ne poznate glavne skrivnosti, je težko pripraviti bistro, bogato in okusno juho.
Kako pravilno pripraviti meso – nasveti / foto depositphotos.com
Ukrajinske gospodinje pogosto kuhajo boršč ali juhe na mesni juhi. Seveda ima vsaka svoj edinstven idealen recept. Toda mnoge gospodinje ne vedo, v kakšni vodi kuhati meso, da bo okusno.
V katero vodo dati meso za juho
Kuhanje juhe morda ni najlažja naloga. Konsistenca in barva juhe ter okus mesa so v veliki meri odvisni od vode oziroma njene temperature. Ugotovimo, kako pravilno skuhati meso.
Če je vaš cilj skuhati preprosto juho, je najbolje, da meso na začetku kuhanja položite v hladno vodo. Potem se bo meso med dolgotrajnim kuhanjem dobro kuhalo, juha pa bo bogata in okusna.
V katero vodo dati meso za juho
Kuhanje juhe kot osnove za juho ima svoje odtenke, vključno s temperaturo vode, ki se uporablja za jedi. V tem primeru hladna voda ni primerna. V kakšni vodi torej kuhati meso za juho?
Meso je najbolje dati v komaj vrelo vodo. Tako boste dobili rahlo vrenje, ki je kot nalašč za jed.
Mimogrede, če niste vedeli, v kakšno vodo dati meso, da bo mehko, je topla voda tista, v kateri bo meso ostalo sočno in nikoli ne bo trdo.
Ali lahko kuhate zamrznjeno meso
Mnoge gospodinje hranijo meso v zamrznjenem stanju, da bi ga čim dlje ohranile užitno. Priporočljivo je, da meso pred kuhanjem odmrznete.
Če to fazo preskočimo, bo juha brez okusa in bo podobna le vroči vodi z okusom začimb in zelenjave. Poleg tega bo treba zamrznjeno meso kuhati dlje, zaradi dolgotrajne obdelave pa bo izgubilo svoje uporabne lastnosti in okus.
Moje je že prej pisal, kako pripraviti paradižnikov sok za zimo.