Tudi zelo kisle mandarine se bodo v 15 minutah spremenile v sladke: to je to, kar morate storiti.

Če ste kupili “nesrečne” mandarine, jih lahko zlahka rešite.

Ujete kisle mandarine – kaj storiti / kolaž Moje, foto: depositphotos.com

Sezona mandarin se začne pozimi – ljudje te sadeže kupujejo na kilograme, saj so poleg okusa dobro in neposredno povezani z novim letom in zimskimi prazniki. Naučite se, kako v nekaj minutah posladkati mandarine, če se izkaže, da so kisle.

Kako narediti kisle mandarine sladke – preprost kramp

Razlogov, zakaj so mandarine kisle, je lahko veliko – obstajajo nekatere sorte, za katere je tak okus povsem naraven, pa prezgodnje obiranje in neustrezni pogoji za gojenje.

Toda predstavljajte si, da ste prišli domov iz trgovine z vrečko dišečega sadja, eno ste olupili, jo poskusili in mandarine so kisle. Kaj storiti? Jih zavreči? Nikakor ne – na njihov okus lahko vplivate. Če so mandarine kisle, za to niti ne potrebujete sladkorja, uporabitenavadna voda.

Vzemite globoko skledo (takšno, v katero boste spravili vse sadje) in jo napolnite z vročo vodo, kolikor jo zmorejo vaše roke. Vanjo položite vse mandarine in počakajte 10 minut. Sadje vzemite ven, ga položite v posodo ali kad z ledeno vodo in ga pustite tako še 5 minut.

Ta preprost lifehack vam bo pomagal, da boste sami popravili okus kupljene dobrote, nato pa svojim prijateljem povedali, kako lahko kisle mandarine zelo hitro in enostavno osladite, zahvaljujoč elementarnim zakonom fizike in temperaturni razliki.

Druga možnost, kako sladkati mandarine, če ni možnosti, da bi vodo nalili v eno posodo, nato v drugo, da bi sadež prestavili s kraja na kraj – Druga možnost, kako sladkati mandarine, če ni možnosti, da bi vodo nalili v eno posodo, nato v drugo, da bi sadež prestavili s kraja na kraj. dajte jih v mikrovalovno pečico. Skrivnost je preprosta – v mandarine je treba narediti nekaj zarez ali vbodov, sadež položiti v mikrovalovno pečico, nastaviti časovnik za 30 sekund in vklopiti polno moč.

Ko zaslišite signal, da je mikrovalovna pečica končana, počakajte, da se sadje popolnoma ohladi, ga vzemite ven, olupite in poskusite. Stavimo – tudi najbolj kisle mandarine bodo zagotovo postale nekajkrat slajše, poleg tega pa bodo dobile zanimiv pečen okus.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc