Kako dolgo cvremo meso, da bo mehko in okusno – izveste v članku Moje.
Kako dolgo cvreti svinjino, da bo mehka – priporočila / depositphotos.com
Ocvrta svinjina je okusna jed, ki jo lahko pripravimo na različne načine. Pri tem postopku je pomembno, da je meso pripravljeno, sicer bodo patogene bakterije svinjine škodovale človeku. Moje vam bo povedal, kako ocvreti svinjino v ponvi, da bo mehka, ali pa pripraviti okusno jed v pečici.
Prej smo govorili o tem, kateri del svinjine je bolje izbrati za popolno jed.
Kako speči svinjino v ponvi – nasveti
Kos svinjine, ki ga želite cvreti v ponvi, je treba prerezati po vsej dolžini vlaken. Poleg tega je pomembno, da vsak kos, ne glede na njegovo velikost, udarite s kladivom. Nato je treba svinjino posoliti in popoprati, nato pa jo položiti v ponev za cvrtje. Če imate velike kose svinjskega mesa, ga cvrite od 15 do 25 minut, dokler ni popolnoma kuhano. Za manjše kose zadostuje 3-5 minut cvrtja na vsaki strani.
Kako dolgo pečemo svinjski zrezek – pravila
Svinjski zrezek je edinstvena poslastica, ki jo lahko pripravite za romantično večerjo ali srečanje s prijatelji. Meso boste morali najprej posoliti in popoprati, nato pa ga pokapati z oljčnim oljem.
POMEMBNO: kosi zrezkov ne smejo biti debelejši od 3 do 5 cm, sicer se ne bodo pravilno spekli.
Meso začinite z začimbami in oljem, nato pa ga za 15 minut postavite v hladilnik, da se marinira. Nato morate segreti ponev in meso pražiti, dokler na njem ne nastane rjava skorjica. V povprečju to traja približno 5 minut za vsako stran zrezka. Ko vidite, da je svinjina porjavela, ugasnite ogenj in meso pokrijte s pokrovko, da se v njej “dopeče”.
Kako speči svinjske koščke s čebulo
Priljubljena možnost je, da preprosto kupite kos svinjine, ga narežete na koščke in nato ocvrete s čebulo in korenjem. Če želite uresničiti to možnost, najprej olupite in prepražite zelenjavo. Nato kos svinjine oplaknite pod tekočo vodo, ga narežite in ga pošljite v ponev za cvrtje. Meso skupaj z zelenjavo kuhajte 3-5 minut brez pokrova in redno mešajte vsebino ponve. Nato dodajte malo vode, ponovno premešajte, pokrijte in kuhajte še 10-15 minut.
Obstaja tudi alternativna različica kuhanja svinjine. Meso narežite na 4-5 cm dolge in 1 cm široke rezine. Segrejte ponev, vlijte olje, položite svinjino in jo pražite 7 minut. Nato dodajte narezano čebulo, zmanjšajte temperaturo, ponev pokrijte s pokrovko in jed kuhajte še 20 minut. Na koncu meso samo še solite in poprajte ter ga 5 minut kuhajte pod pokrovom.