Obstaja nekaj življenjskih napak, ki vam bodo pomagale rešiti vašo jed.
Pred cvrtjem rib je treba ponev dobro segreti / photo depositphotos.com
Verjetno vsaka gospodinja ve, kako ocvreti ribo, vendar ne ugiba vsak, da obstaja nekaj skrivnosti, ki bodo omogočile, da bo vaša jed preprosto okusna in, kar je pomembno, da se ne bo prijela na ponev.
Moje vam svetuje, kako pravilno ocvreti ribe v ponvi.
Kako pravilno cvreti ribe – pomembni nasveti
Ribe so izdelek, ki se v ponvi najpogosteje zažge. Vse to zato, ker gospodinje ne poznajo nekaterih subtilnosti. Zato vam povemo:
- Segrejte ponev na visoki temperaturi;
- vlijte “velikodušno” količino olja;
- potopite ribo v moko in jajce;
- jo položite v ponev;
- zmanjšajte temperaturo.
Še en nasvet, kako ocvreti ribo, da se ne zažge – Naredite nekaj vzdolžnih zarez.. Ne le, da bodo kosti kuhane do konca, tudi sam izdelek bo bolj sočen, brez črne karbonizacije.
Kaj storiti, da se ribe ne prilepijo na ponev – zapomnite si to
Ugotovili smo že, zakaj se ribe prilepijo na ponev. Zdaj pa se pogovorimo o tem, zakaj riba pri cvrtju razpade. Skrivnost je, kot je zgoraj zapisal Moje, v količini olja. Več kot ga bo – več je možnosti, da bo končna jed celovita in okusna. Ne bojte se, da bo riba vsrkala vse olje in da boste na koncu dobili premasten izdelek.
Preberi tudi: “V primeru, da je ribja maščoba v ribjem jeziku, je potrebno, da se v ribji maščobi ohrani tudi olje:
Na splošno rib ni tako težko pripraviti, če upoštevate nasvete izkušenih gostiteljic. Če boste vse naredili po receptu, si bodo vaši domači oblizovali prste in prosili za še.