Izkazalo se je, da je zelo enostavno rešiti jajca z razpokano lupino.
Včasih jajca počijo, tudi če jih ne damo v vrelo vodo, ampak v hladno / foto depositphotos.com
Zgodi se, da kuhanje in čiščenje jajc prineseta le razočaranje. Malokomu je všeč, ko jajca počijo, in preprosto je nerealno, da bi jih očistili “lepo”, brez odtrganih koščkov beljaka.
Prej vam je Moje povedal, v kakšni obliki so jajca bolj zdrava in koliko jih lahko pojeste na dan, zdaj pa vam ponujamo, da se naučite, kako odlično skuhati jajca in zakaj med kuhanjem v lonec dati limono.
Kako skuhati jajca – osnovna pravila
Za kuhanje, pa tudi za uporabo v hrani v kateri koli drugi obliki, potrebujete le sveža jajca. Priporočljivo je, da jih predhodno operete. Jajca dajte v lonec s hladno vodo (ja, ja, metanje jajc v vrelo vodo ni dobra ideja).
Če želite jajca skuhati trdo, jih kuhajte 4 do 5 minut. Če želite, da ostanejo mehka, vendar nekoliko trša, podaljšajte čas kuhanja na 6 minut. Trdo kuhana jajca je treba kuhati 7 minut, če želite zelo čvrst rumenjak, pa 9 minut. Mnogi se prepirajo, kako pravilno kuhati jajca in šteti čas. Izkazalo se je, da je vse preprosto – to morate storiti od trenutka, ko voda zavre.
Kako skuhati jajca, da ne počijo – glavna in najpreprostejša skrivnost
Včasih jajca počijo, tudi če jih ne damo v vrelo, temveč v hladno vodo. Mnoge gospodinje že vedo, kaj je treba dati v vodo, ko kuhamo jajca, vendar te skrivnosti ne delijo vedno. Vendar pa zdaj ni več skrivnosti. Pomagala vam bo rezina limone.
Limona ali limonin sok pri kuhanju jajc preprečuje nastanek razpok na lupini. Čiščenje jajc po takšnem kuhanju je pravi užitek. Lupine se zlahka in lepo odstranijo, jajce je gladko in sijoče. V vodo z jajci samo položite rezino limone ali vlijte malo limoninega soka in presenečeni boste nad rezultatom.