Moje je zbral malo znana dejstva o sončničnem olju.
foto depositphotos.com
Malokdo razmišlja o posebnostih oblikovanja steklenice za sončnično olje. Pogosto ga ljudje bodisi nalijejo v stekleno posodo z razpršilnikom bodisi ga uporabijo kot navadno steklenico.
Moje vam bo povedal, kako pravilno odpreti sončnično olje, da bo postopek kuhanja lažji.
Pravilna uporaba “obroča”
Večina ljudi beli plastični del, ki tesni, vrže v koš za smeti. Vse to zato, ker ne vedo, čemu je obroček namenjen. Njegov pravi namen vas bo morda presenetil. Razumemo, kako ga pravilno uporabljati.
Odprite stekleničko olja in odtrgajte bel “obroček”. Nato jo obrnite navzdol in jo vstavite v vrat z režami. Videli boste, da ta del zdaj deluje kot dozirnik. Zaradi njega se bo poraba olja znatno zmanjšala. Temu je v resnici namenjen obroček v rastlinskem olju.
foto depositphotos.com
Razpoke na vratu
Še ena uporabna podrobnost, ki je ne poznajo vsi, so posebne reže. Sprva se morda zdi, da so potrebne za bolj dozirano porabo olja, vendar temu ni tako.
Proizvajalci olja so prišli na idejo, da se lahko kupljeni dozirnik vstavi v vrat – prav temu so namenjene reže v steklenici z rastlinskim oljem. Plastične “čepke” so oblikovane tako, da se razpršilnik zapre na vrhu. Ta priročni hek spremenil navadno steklenico z oljem v priročen kuhinjski pripomoček.
Kaj pomeni barva pokrovčka
Razumemo, kaj pomeni barva pokrovčka na oljčnem olju. Običajno proizvajalec na ta način označi, za kakšno vrsto uporabe je ta vrsta olja primerna. Za cvrtje je bolje izbrati steklenico z rdečim pokrovčkom, za solatni preliv pa zelenega.
Če boste poznali ta preprosta pravila, ne boste le poenostavili postopka kuhanja, temveč tudi prihranili denar.