Kulinarični strokovnjak je povedal o zelo preprostem receptu, katerega rezultat vas bo prijetno presenetil.
Kako vložiti bučke / kolaž: Glavred, fotografija: zaslon
Ko je dobra letina bučk ali pa ste te plodove kupili z rezervo, lahko iz njih pripravite ne le veliko toplih jedi, ampak tudi hladne prigrizke iz bučk.
Priporočamo tudi branje gradiva: Strup, ki lahko ubije: ali lahko jeste izpraznjeno konzervirano hrano?
naša država slaščičarka, učiteljica, televizijska voditeljica, kulinarična strokovnjakinja Elizaveta Glinskaja je povedala, kako pripraviti kisle bučke.
Opozorila je, da lahko bučke mariniramo zvečer in že zjutraj uživamo v pripravljeni jedi. Mariniranje bo trajalo približno 10-12 ur, lahko pa jih pustite marinirati tudi 24 ur.
Za pripravo mariniranih bučk potrebujete:
- 1 kg bučk,
- 1 žlica soli (brez drsnika)
- 1 žlička sladkorja (brez drsnika)
- 4-5 strokov česna
- koper
- lovorjev list
- 1 žlica kisa
Vzemite dve novi celofanski vrečki in ju vstavite eno v drugo. Male bučke operite, jih narežite na majhne podolgovate kose in jih položite v vrečki.
Nato sesekljajte koper – lahko ga sesekljate na večje kose, drobno ni potrebno. Nato ga narežite in dodajte česen ter položite lovorjev list. Nato dodajte lovorov list, sol in kis.
Ko so vse sestavine v vrečki, je treba konec vrečke zavihati in jo močno, a nežno pretresti, da se bučke dobro premešajo z marinado.
Nato vrečko pustimo v hladilniku, nato pa jo občasno vzamemo ven in ponovno premešamo. Bučke bodo sprostile sok in v vrečki bo nastala tekočina, ki se bo ob stresanju pomešala z bučkami.
“Že po 10-12 urah bodo bučke okusne, kisle, dišeče. Vrečko z bučkami pošljem v hladilnik in počakam,” je zapisala Glinskaja.
Oglejte si videoposnetek o tem, kako kisati bučke:
Kdo je Lisa Glinskaya?
Elizaveta Glinskaja je slaščičarska mojstrica, zmagovalka 2. sezone kuharskega resničnostnega šova MasterChef. Študirala je na francoski kulinarični šoli Le Cordon Bleu, kjer je študirala kuharstvo in slaščičarstvo. Na televiziji nastopa kot kulinarična strokovnjakinja in sodnica (oddaje “Vse Budere Dobre”, “Vse Budere Smačno!”, “MasterChef-9”, “MasterChef. Profesionalci” itd.). Avtor mojstrskih tečajev o slaščičarski umetnosti in kuharskih knjig. Odprla je lastno šolo slaščičarstva GL.
Morda vas zanima tudi:
Če opazite napako, označite potrebno besedilo in pritisnite Ctrl+Enter ter o tem obvestite uredništvo.