Če želite pripraviti okusno mleto meso, uporabite laško zalogo.
Za sočno mleto meso uporabite juho / foto depositphotos.com
Včasih si zaželite nekaj mastnega, slanega in ocvrtega – v takih trenutkih lahko hitro pripravite mlince za čebelice, kot v trgovini s čebelicami, in pripravite hrustljavo in zelo okusno jed!
Da bo nadev sočen in okusen, se držite nekaj pravil. Za pripravo mletega mesa za čebureke obstaja odličen kuharski nasvet. In kako pripraviti popolno testo za čevapčiče, je Moje povedal že prej.
Kako pripraviti mleto meso za čebureke – recept in hec
Seveda se dobro mleto meso ne bo izšlo, če boste vzeli slabo meso. Za kakovostno mleto meso morate kupiti le sveže meso. Poleg tega boste potrebovali veliko čebule.
Sestavine:
- Svinjina in govedina – 600 gramov.
- Čebula – 300 gramov.
- Črni poper, sol.
- Juha.
Pripravo sočne mletine za čebureke začnite s pripravo juhe. Ne pozabite, da je treba meso za juho kuhati na nizki temperaturi z zelenjavo – olupljeno čebulo in korenčkom.
Preberi tudi: “Vmesnik za čebulo je treba pripraviti v obliki čebule:
Če nimate juhe in je ne želite kuhati – ujemite TOP mušnico. V lonec nalijte vodo – malo več kot pol skodelice, zavrite in vstavite 1 velik ali 2 majhna lovorjeva lista. Po tem naj tekočina ostane na ognju še eno minuto.
Medtem ko se juha ohlaja, pripravite mleto meso. Meso zmeljite. Čebulo narežite na majhne kocke, jo dajte v skledo, posolite in dobro pregnetite – takrat bo spustila sok.
Zmešajte mleto meso s čebulo in nato prilijte ohlajeno začinjeno tekočino. Pripravljene mletine ne uporabite takoj – vsaj za pol ure jo postavite v hladilnik, nato pa lahko začnete oblikovati čebureke.