Ribe pečem samo na ta način: preizkušeni in resnični trik moje babice

Ta pravila vam bodo pomagala pripraviti ribe tako, da bodo ne le okusne, ampak tudi privlačnega videza.

Naučili se boste, kako pravilno ocvreti ribo, da se ne zažge / foto depositphotos.com

Da bi se ocvrta riba izkazala za sočno, rdečkasto, dišečo in se ne bi prijela na ponev, kuharji uporabljajo nekaj preprostih metod. Pred tem je Moje pisal, kako pripraviti hrustljave ribje prste.

Kako doseči, da riba med cvrtjem ne razpade – skrivna sestavina

Ta manj pogosta, a precej znana metoda bo pomagala, da bo riba med cvrtjem ohranila obliko in se znebila neprijetnega vonja.

Vse, kar morate storiti, je, da ribe pred kuhanjem namočite v osoljeno mleko (razmerje: žlička soli na pol kozarca mleka). Da bi dosegli želeni učinek, je treba ribe namakati vsaj približno pol ure, lahko tudi več. Metoda je preizkušena in učinkovita.

Preberi tudi: “Včasih je bilo v Sloveniji veliko ljudi, ki so se odločili, da se bodo ukvarjali z ribolovom:

Zdaj veste, v kaj namakati ribe, da se znebite neprijetnega vonja in dobite cele, lepe kose.

Kako speči ribo, da se ne prilepi na ponev – nasveti gostiteljic

Preden začnete cvreti ribe, morate:

  • v rastlinsko olje dodajte ščepec kuhinjske soli;
  • ribe povaljajte v moki;
  • v ponvi na nizki temperaturi segrejte olje;
  • ribe položite le na dobro segreto olje.

Ta preprosta pravila vam bodo pomagala pripraviti ribe tako, da bodo ne le okusne, ampak tudi privlačnega videza s hrustljavo skorjico.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc