Prozoren in bogat: kako pripraviti popoln piščančji stalež

Včasih je juha tako zahtevna, da se gostiteljice trudijo, da bi bila popolnoma zlata. Vendar pa skrivnosti ni veliko.

Kako skuhati prozorno juho / foto depositphotos.com

Kuhanje prozorne juhe se lahko ogreje bolje kot katerakoli pletenica. Vendar pa vse gospodinje ne vedo, kako jo pravilno skuhati, da bi poudarili okuse in ohranili zlato barvo.

Moje z vami deli skrivnosti popolne bistre juhe.

Juha je osnova skoraj vseh juh. Poleg tega jo mnogi od nas radi uživajo z vermicellijem ali cmoki. Vendar je juha najbolj priljubljena zaradi svoje bogate zlate barve in bogatega okusa.

Kako pripraviti bistro juho?

Najpogosteje se juha pripravlja iz perutninskega mesa, zlasti iz piščanca ali purana. Izkušene gospodinje vedo, kako pripraviti prozorno juho iz piščanca. Najprej si zapomnite, da ta jed ne prenaša naglice.

Nekaj nasvetov:

  • juho pripravite le iz mesa, odmrznjenega na sobno temperaturo, da se ne bo nabrala, zaradi česar bo postala motna;
  • meso temeljito operite, prelijte s hladno vodo, dodajte najljubše začimbe, zelenjavo in neolupljeno čebulo – to bo dalo zlato barvo, bogat okus in odstranilo odvečno motnost;
  • kuhajte vsaj eno uro na zmernem ognju.

Včasih gospodinje upoštevajo vse nasvete, vendar se jim še vedno poraja vprašanje, zakaj je piščančja juha motna. Verjetno je bilo v izbranem kosu mesa preveč beljakovin, kar je vplivalo na barvo, ali pa je jed preveč zavrela.

Včasih je mogoče sitijo rešiti. Če je mesna juha motna, lahko storite več ukrepov.

3 najboljši načini za rešitev motne juhe:

1. v motno juho vrzite nekaj kock ledu;

2. Če prva metoda ne deluje, uporabite čiščenje z jajčnim beljakom: juho ohladite na 60-70 °C, v juho vlijte jajčni beljak, jo zavrite in nato precedite skozi ohlapno krpo;

3. Nekaj kock na kocke narezanega paradižnika lahko prav tako zbistri motno juho, poleg tega pa ji bo dalo izviren okus in barvo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc