Ljudje so se domislili številnih načinov, kako skuhati kavo in dobiti pijačo z božanskim okusom.
Kako pripraviti kavo doma / fotografija Moje
Kdo ne obožuje tega dišečega in čarobnega vonja zjutraj – vonja sveže skuhane kave. Vendar ni vedno mogoče nenehno teči v kavarno po porcijo najljubšega napitka – to je tako čas kot denar.
In kaj storiti, če se ne morete odreči temu užitku? Rešitev je, kot vedno, kar se da preprosta – skuhajte si jo sami.
Moje je izvedel, kakšen je najboljši način za pripravo kave in kako to narediti brez turbine doma.
Pred tem smo govorili o tem, kaj storiti v primeru prevelikega odmerka kofeina v telesu.
Kakšen je najboljši način priprave kave – skrivnosti
Turka velja za idealno posodo za pripravo kave. Uporablja se lahko na štedilniku, na plinu, zato lahko kavo doma pripravite brez težav. Za najboljše veljajo bakrene in bakreno-nikljeve turkije.
V čem kuhati kavo na štedilniku – možnosti
Če nimate turbine, to ni težava. Za kuhanje aromatizirane kave lahko uporabite široko kovinsko skodelico ali celo lonec.
V tem primeru je treba na štedilniku najprej segreti lonček za kavo, nato pa vanj nasujemo mleta zrna in zalijemo z vodo. Bolje je, da napitek zavremo na nizki temperaturi. Takoj ko se voda začne dvigovati, je treba posodo odstraniti. Običajno se obred ponovi trikrat.
Preberi tudi:
V čem lahko kuhate kavo poleg turbo aparata – različne možnosti
Človeštvo si je zamislilo veliko načinov za pripravo kave, med katerimi so tako preverjene kot inovativne metode.
Najpreprostejša stvar, ki si jo lahko zamislite kupite aparat za kavo. Izbira je zdaj velika – imajo različne specifikacije in jih lahko izberete glede na vsak proračun. Ti aparati lahko pripravijo vse od ristretta do latteja.
Drugi in prav tako enostaven način priprave kave doma je, da aparat za kapljično kavo. Napitek je zelo bogat in vsebuje veliko kofeina. Vendar lahko v tem primeru računate le na espresso ali Americano, ki mu lahko dodate tudi mleko.
Med hitrimi načini priprave kave je zelo priljubljena gejzirni aparat za kavo. Če imate malo prakse, dobite močan in aromatičen napitek.
Ena od neobičajnih možnosti za pripravo kave je uporaba French press. Priljubljen je zato, ker za pripravo pijače potrebujemo malo časa – le približno pet minut. Omeniti velja, da drobno ali srednje mleta zrna v tem primeru niso primerna.
Bližnji sorodnik francoske stiskalnice. aeropresski uporablja papirnati filter. Ta ločuje pijačo od usedline.
Zahtevnejši, vendar zelo učinkovit način za pridobivanje poživljajočega napitka – vakuumski aparat za kavo. Med kuhanjem voda teče iz spodnje posode v zgornjo, kamor padajo zmleta kavna zrna. Zaradi vakuuma se pripravljena pijača pretaka nazaj v spodnjo posodo.
In možnost za lene – kuhanje kave neposredno v skodelici. Zmleta zrna je treba preliti v bombažno vrečko in preliti z vrelo vodo v skodelici.
V prejšnjem članku je Moje pisal, ali je mogoče piti kavo na prazen želodec, ali je škodljiva za telo in kaj se zgodi, če to počnete redno.