naša država kuhinja je bogata z različnimi jedmi in sestavinami zanje.
Obstaja veliko različnih načinov kuhanja rdeče pese / kolaž Moje, foto: depositphotos.com
Različne vrste sadja, zelenjave, mesa in rib nenehno spremljajo tako praznično kot vsakdanjo mizo sodobnega Ukrajinca. Vendar se vse jedi ne pripravljajo preprosto in hitro, v nekaterih primerih je to lahko odvisno od zahtevnosti jedi, včasih pa od same sestavine. Ena od takšnih zahtevnih sestavin je rdeča pesa. V tem članku vam bo Moje povedal, kako zelo hitro in brez večjih težav skuhati rdečo peso.
Kako skuhati rdečo peso v mikrovalovni pečici v celofanski vrečki
Ker hitro kuhanje rdeče pese v loncu ni lahka naloga, bo prisotnost mikrovalovne pečice postopek zelo olajšala. Preprostost in praktičnost te metode postane delna prednost pred drugimi načini kuhanja.
Tehnologija je naslednja:
⦁ Če želite skuhati rdečo peso v mikrovalovni pečici, nastavite moč na najvišjo možno vrednost.
⦁ Rdečo peso operite in olupite, nato jo položite na krožnik. Če je pesa velika, jo razrežite na več enakih kosov, da se bo enakomerno skuhala.
⦁ Ko rdečo peso položite na krožnik, jo do tretjine napolnite z vodo in na več mestih prebodite z vilicami ali zobotrebcem, jo pokrijte s celofansko vrečko in jo pošljite v mikrovalovno pečico.
⦁ Nastavite časovnik na 10 minut in začnite kuhati.
⦁ Postopek občasno spremljajte tako, da vsake 3-4 minute odprete mikrovalovno pečico.
Rdečo peso preverite z nožem ali vilicami; mehkoba kaže na pripravljenost.
Kako skuhati rdečo peso v loncu na pritisk Multicooker
Obstaja še en način, kako skuhati rdečo peso v 10 minutah, za kar boste potrebovali multipraktik-scorovarka. Njena nepredušna konstrukcija vam bo omogočila, da rdečo peso skuhate kar najhitreje, pri tem pa ohranite vse koristne lastnosti in naravno barvo.
Ta metoda je preprosta in traja enako dolgo kot kuhanje v mikrovalovni pečici:
⦁ Rdečo peso operite in olupite.
⦁ Velike plodove narežite na enake kose, tako da se med seboj ne razlikujejo, da se rdeča pesa lahko enakomerno skuha.
⦁ Postavite rdečo peso v multipraktik.
⦁ Nastavite način “Dušenje” ali “Juha”. Rdečo peso do polovice napolnite z vodo in začnite kuhati.
Po koncu kuhanja preverite rdečo peso z nožem ali vilicami, mehkoba sadeža bo pokazala, da je pripravljena.
Kako skuhati rdečo peso v mikrovalovni pečici brez vrečke
Tukaj je še ena možnost, kako hitro skuhati rdečo peso v mikrovalovni pečici. Gre za skoraj enako pripravo po korakih kot pri metodi s celofansko vrečko, vendar tokrat vrečke ne bo, temveč se bo trajanje kuhanja podaljšalo.
Zapomnite si zaporedje dejanj:
⦁ Kot v prejšnjem primeru rdečo peso operite in olupite, nato jo položite na krožnik. Če je korenovka velika, jo prav tako narežite na več enakih kosov, da se bo rdeča pesa enakomerno skuhala.
⦁ Ko rdečo peso položite na krožnik, jo do tretjine napolnite z vodo in jo na več mestih prebodite z vilicami ali zobotrebcem.
⦁ Nastavite časovnik za 10 minut pri največji moči in začnite kuhati.
⦁ Postopek občasno spremljajte tako, da vsake 3-4 minute odprete mikrovalovno pečico.
⦁ Po 10 minutah preverite, ali je pesa pečena, in če ni pripravljena, jo pošljite kuhati še nekaj minut.
⦁ Mehkoba korenovke pomeni, da je pripravljena.
Predstavljeni načini kuhanja rdeče pese so univerzalni in primerni za katero koli zelenjavo ali korenasto zelenjavo, edino merilo bo čas kuhanja. Upoštevajte predstavljena navodila in rezultat pripravljene hrane ter prihranjeni čas bosta presegla vsa pričakovanja.