Ne zlepijo se in ne razpadejo: kako pripraviti zamrznjene kotlete v ponvi

Povedali vam bomo, kako ocvreti napol zamrznjene kotlete, da ne izgubijo videza in okusa.

Kuhanje zamrznjenih kotletov je hitro in enostavno / depositphotos.com

Številne gospodinje, ki si želijo ustvariti zalogo hrane, pripravijo kotlete in jih shranijo v zamrzovalnik. Tiste, ki nimajo takšne navade, pa so še vedno med ljudmi, ki kupujejo polizdelke. Moje je ugotovil, kako pripravljene zamrznjene kotlete segreti, da se ne spremenijo v kašo, ponev pa v oglje.

Kako ocvreti zamrznjene kotlete na ponvi – navodila

Prva stvar, ki je kategorično ne smete storiti – odmrzniti polizdelke. Takšna napaka je polna posledic:

  • Kotleti bodo razpadli in se spremenili v mleto meso;
  • na izdelku se lahko naberejo škodljivi mikroorganizmi;
  • polproizvod se 100-odstotno prilepi na posodo.

Poleg tega bodo odmrznjeni kotleti groznega okusa – sploh ne takšnega, kot ga je predvidel proizvajalec.

Spomnite se zaporedje ukrepovče ste kupili ali izdelali polizdelke – kako pripraviti jed:

  • V suhi litoželezni ali neprijemljivi ponvi segrejte olje;
  • vzemite kotlete iz embalaže;
  • S čopičem odstranite pozebo, če je nastala;
  • kotlete položite v olje;
  • na visoki temperaturi pecite, dokler se na eni strani ne zapečejo;
  • obrnite in zmanjšajte temperaturo;
  • cvrite, dokler se s pokrovom ne skuhajo do konca.

Postopek cvrtja ima še eno odtenek zamrznjeni panirani kotleti – s takšnega izdelka ni treba odstraniti glazure. Takšno dejanje bi povzročilo prekinitev plasti za peko oziroma deformacijo same strukture polizdelka.

Koliko minut je treba cvreti zamrznjene kotlete, je odvisno od vrste mesa:

  • puran – 8 minut;
  • piščanec – 10-12 minut;
  • svinjina in govedina – 20 minut.

Pomembno je tudi vedeti, kako ocvreti zamrznjene ribji kotleti – približno 15 minut. Pripravljenost lahko preverite z zobotrebcem ali vilico, tako da ločite kos od kotleta. Sok v notranjosti mora biti prozoren, meso pa svetlo belo, nikakor pa ne rdeče s sledovi krvi.

Kako speči zamrznjene kotlete v pečici – nasvet

Načelo je enako kot pri cvrtju v ponvi – pečico je treba segreti na 150-200 stopinj, rezine položiti v model, namazan z oljem, in jih peči določen čas. Občasno jih lahko obračate, da polizdelki “dosežejo” želeno stanje.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc