Najboljši nasvet za kuhanje riža: dobrota, ki se oblizuje po prstih

Izkazalo se je, da je pri kuhanju riža preprosta, a pomembna niansa.

Če riž pokrijemo s pokrovko, bo postal drobljiv / foto depositphotos.com

Vsaka gospodinja se je vsaj enkrat v življenju soočila z dejstvom, da riž pri kuhanju ostane surov ali pa se spremeni v kašo. Vendar je vse, kar je genialno, preprosto. Da bi se vaša priloga odlično izkazala, morate poznati le eno skrivnost.

Prej vam je Moje povedal, kako skuhati proso, danes pa se boste naučili, kako skuhati riž, da bo vaša družina prilogo pojedla v dveh licih.

Kako skuhati riž – trije koraki

Če ne veste, kako pravilno skuhati riž, se boste z nasveti Moje-a izognili številnim težavam. V samo treh korakih boste pripravili okusno jed:

Najprej morate riž nasuti v krožnik in ga za približno pet minut postaviti pod hladno vodo. Naredite manjši pritisk, da zrnje ne bo uhajalo v umivalnik. Nato ga morate večkrat temeljito sprati.

  • Vodo zavrite.

Nato riž prelijte v lonec in ga postavite na močan ogenj. Ko voda zavre, jo je treba posoliti. Bodite previdni, saj boste morali zmanjšati temperaturo na minimum, ko bo ostalo le še malo vode.

  • Pokrijte s pokrovom

Ko zmanjšate temperaturo, ponev pokrijte s pokrovom in krušne kaše popolnoma pokuhajte.

PomembnoPokrova ne dvigujte vsaj 30 minut. Šele ko izklopite ogrevanje in pustite, da se priloga ohladi, jo lahko premešate. Do takrat je to prepovedano, saj boste riž spremenili v kašo.

Preberi tudi:

Če boste naredili vse, kar je navedeno na seznamu, boste dobili popoln, drobljiv riž. Vaša družina bo zagotovo zahtevala še več.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc