Najbolj nezdrav način kuhanja jajc je bil poimenovan

Strokovnjaki Nacionalne zdravstvene službe Združenega kraljestva so povedali, da je cvrtje jajc najbolj škodljiv način njihove priprave.

Jajca so zelo zdrava za zajtrk foto .depositphotos.com

Jajca – ena najpogostejših možnosti za zajtrk in na splošno za malico, in zdi se, da kaj škodi od kokošjih jajc?

Vendar pa po mnenju strokovnjakov kokošja jajca lahko povzročijo škodo. Poleg tega so navedli najbolj škodljiv način kuhanja jajc. Po mnenju strokovnjakov iz Nacionalne zdravstvene službe v Združenem kraljestvu je najbolj škodljiv način kuhanja jajc cvrtje. Zato je škodljivo vsakodnevno uživanje jajc.

In če se sprašujete o škodljivosti kuhanih jajc, vam odgovarjamo – nobene. Vendar pa strokovnjaki svetujejo, da jajca kuhamo brez dodajanja soli. To pomeni, da v primerjavi z ocvrtimi jajci kuhana jajca niso škodljiva.

Tudi ljubitelji jajc in zdrave prehrane so se verjetno spraševali, kaj se zgodi, če jajca jeste vsak dan. Odgovor na to vprašanje je precej preprost – zdrav človek lahko poje do dve ali tri jajca na dan. Teoretično lahko na teden pojeste deset jajc ali več. Vendar je bolje, da ne pojeste več kot pet ali šest jajc.

Kuhana kokošja jajca so dobra za vas in ne škodijo – eno ali dve jajci za zajtrk vam bosta pomagali pri izgradnji mišične mase: jajčne beljakovine so lažje prebavljive kot mesne. Okrepili boste svoj živčni sistem in shujšali.

Hkrati se morate vedno spomniti na škodljivost jajc za jetra, če s tem organom nimate vsega v redu. Poleg tega koristi jajc za starejše ne bodo tako opazne, če imajo visok holesterol. Prav tako ne smete biti naklonjeni jajcem, če imate težave s trebušno slinavko, jetri in žolčnikom ter včasih z gastritisom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc