Povedali vam bomo, kaj dodati nadevu, če je tekoč, in kako ga lahko dodatno zgostite.
Nadev je tekoč – kaj storiti z njim / freepik.com
Ste dobili tekoče mleto meso – kaj storiti v tej sitiji? In ga ne morete zavreči, iz njega pa kaj narediti ne bo šlo. Toda izkušene gospodinje imajo rešitev za to težavo, in to celo ne eno. Kaj dodati mletemu mesu za kotlete in kako ga še lahko zgostimo – povejte nam spodaj.
Kaj storiti, če se je mleto meso za kotlete izkazalo za tekoče
Obstaja več načinov, kako zgostiti tekoče mleto meso. Lahko ji dodamo:
- drobtine za posipanje – vpijejo odvečno tekočino, vendar je pomembno, da ne pretiravate, da bodo kotleti še vedno meso in ne kruh;
- zdrob – tudi ta bo vpil odvečno vlago in kotletom dodal sočnost;
- krompirjev škrob – za vsako skledo boste potrebovali približno 2-3 žlice, vendar ga je treba dodajati po malem, v obrokih, naenkrat premešati in se osredotočiti na konsistenco;
- krompirjev pire ali kuhan riž – vsebujeta škrob in delujeta približno enako.
K kotletom lahko dodajate karkoli od naštetega, meso pa dobro podušite, da se bo odvečna vlaga sprostila.
Če to ni pomagalo, postavite polizdelke v hladilnik – če je mlinci za svinjske kotlete (to je z mastjo) ali z maslom, se bodo “prijeli”.
In morda še nekaj, najpreprostejši način mletega mesa v gazo in ga samo iztisnite.
Prej smo vam povedali, kaj storiti, da bodo piščančji kotleti mehki in sočni – idealna razmerja.