Krompirjevi draini bodo puhasti in ne bodo potemneli: tukaj je, kaj dodati testu.

Strokovnjak je povedal, da lahko dranike pred potemnitvijo rešita dva izdelka.

Kuhar povedal, kako narediti puhaste in hrustljave palačinke / kolaž Moje s fotografijami pixabay.com

Vsi ne vedo, kako pripraviti drenovke – recepta, ki bo zagotovil, da ne bodo potemnele ter bodo puhaste in okusne, ni lahko najti.

O niansah priprave te jedi je dopisniku Moje-a povedala finalistka oddaje “MasterChef-13” kuharica Olga Krolik. Strokovnjakinja je opozorila, da je pomembno izbrati pravi krompir za palačinke.

Kaj morate storiti, da olupljen krompir ne potemni

Prvi in najpomembnejši trik je, da olupljen krompir položite v hladno vodo, da ne bo oksidiral zaradi stika z zrakom. Če je mogoče, lahko tekočini dodamo led, vendar to ni nujno.

Kaj dodati krompirju, da ne postane črn

Obstajajo številne življenjske rešitve, zaradi katerih nariban krompir ne bo potemnel. Strokovnjak je opozoril, da lahko krompir pred črnjenjem rešite tako, da mu dodate eno od dveh sestavin:

  • naribana čebula.
  • Kisla smetana.

Najprej je treba naribati polovico potrebne količine krompirja in takoj dodati žlico kisle smetane ali čebule ter vse skupaj premešati in narezati preostalo korenasto zelenjavo.

Po besedah kuharice je treba draniki, da bi bili puhasti, dodati škrob ali izbrati krompir, ki ga ima veliko. Za pripravo te jedi je bolje izbrati krompir za kuhanje. Lahko vzamete tudi korenasto zelenjavo sorte Bella Rosa. Ker je v nekaterih vrstah krompirja veliko škroba, bo zmes, pripravljena za cvrtje, imela kupček. Poleg tega škrob prispeva k nastanku hladne skorje.

Kako pravilno pripraviti dren s krompirjem – recept kuharja

Za pripravo jedi potrebujete 5-6 krompirjev in 1 čebulo.

Druge potrebne sestavine so:

  • 2-3 žlice škroba.
  • 2 rumenjaka.
  • Poper, sol – po okusu.

Potrebujete tudi olje za cvrtje.

Olupljen krompir naribajte na drobnem strgalu in ga takoj zmešajte z naribano čebulo. Pripravljeno zelenjavo je treba posoliti, nato pa iz mase odcediti odvečno tekočino. Nato dodamo rumenjake in škrob, dodamo poper in vse skupaj premešamo.

Dranike položimo na segreto ponev, namazano z oljem. Ocvremo jih na obeh straneh, dokler se ne pojavijo v zlati skorjici.

Če želite, da bodo dražeji bolj hrustljavi, morate v ponev naliti več rastlinskega olja in ne uporabljajte pokrova.

Moje je že prej pisal, kako pripraviti okusno bučo v pečici.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc