Kdaj soliti testenine: napake, ki jih delajo vsi

Vsi imamo radi testenine, vendar je njihova priprava nekoliko zapletena, s čimer se soočajo tudi izkušeni kuharji. Povedali vam bomo, zakaj morate vodo pri kuhanju testenin soliti.

Kako soliti testenine pri kuhanju – naučite se na Moje / depositphotos.com

Kuhanje testenin ne zahteva posebnih kuharskih spretnosti, najcenejše sorte tega izdelka pa lahko v supermarketu kupite do 50 grivn. Zato je priloga iz testenin tako priljubljena. Vendar ni vse tako preprosto: preberite si na Moje-u, kdaj soliti testenine, da vam ne bo treba ponovno pripravljati večerje.

Pred tem smo na Moje-u svetovali, kako skuhati testenine, da se ne bodo zlepile.

Ni skrivnosti, koliko soliti testenine, vemo le, da je skoraj vsa “prihodnost” vaše jedi odvisna od soli. In to si je treba enkrat za vselej zapomniti, tudi če običajno ne jeste slane hrane.

Kdaj soliti testenine pri kuhanju – nasveti izkušenih kuharjev

Samo kuhanje ljudem ne povzroča toliko težav kot druga dilema – kako soliti testenine. Mnogi v še hladno vodo v naglici vlijejo celo žlico soli in šele nato dodajo izdelke, drugi ne razumejo, zakaj bi morali vodo pri kuhanju testenin soliti.

Odgovor je preprost: sol, nekaj žličk sončničnega olja in pravilno izračunana porcija vode ne bodo omogočili, da bi se vaše testenine zlepile ali zlepile. Poleg tega bodo testenine brez soli preveč puste. Zaradi soli se bo priloga dobro skuhala, vendar bo ostala zmerno čvrsta.

Preberi tudi:

V vrelo vodo je treba dodati sol – voda jo mora absorbirati. In šele nato dajte testenine. Testenin ne pozabite premešati, sicer se bodo zlepile.

Pogosta napaka je, da testenine solimo, ko so že pripravljene, vendar s tem tvegamo, da bomo pokvarili konsistenco testenin še med kuhanjem (jed bo na primer pusta in v nekaterih primerih z vonjem po “plastiki”), hkrati pa bo sol neenakomerno porazdeljena po testeninah.

Koliko soli je treba dodati testeninam – optimalna razmerja

Druga prav tako priljubljena napaka je, da testenine solimo med kuhanjem in s tem presežemo količino začimb. Če se na primer oseba drži diete, potem je bolje dodati sol ob upoštevanju njenega popolnega raztapljanja v vreli vodi. Preostala sol se bo v tem primeru preprosto usedla v vodo.

Število porcij je odvisno od tega, koliko žlic soli vmešamo v testenine. Zapomnite si: na vsak liter vode morate dodati vsaj 8-10 g soli (eno ali dve žlički).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc