Vsi kosi svinjskega trupa so razdeljeni v štiri razrede. Tudi okus in uporabnost tega mesa se razlikujeta. Moje vam bo povedal, kateri del svinjskega trupa je boljši.
Kateri del svinjine je najbolj okusen / foto: REUTERS
Kateri del svinjine je najbolj zdrav? Kateri del svinjine je najbolj okusen? Kateri del svinjine je najboljši za dušenje in kateri za cvrtje? Odgovorimo na vsa ta vprašanja.
Kateri del svinjskega trupa je najboljši
Vsi kosi svinjskega trupa so razdeljeni v štiri razrede.
Prvi razred svinjskega mesa so ledja, ledja in pršut. To so najmehkejši deli trupa z najmanjšo količino maščobe ali pustega mesa.
Drugi razred svinjine sta vrat in pleče. Ti deli imajo dovolj maščobe, da je jed mehka in sočna.
Kateri del svinjine je najbolj nezdrav
Tretja vrsta svinjine je bržola in potrebušnica. Ti deli vsebujejo zelo veliko maščob.
Četrta vrsta svinjskega mesa so glava, koleno in stegno. Kuhanje hrustanca, kože in kit ni dobra ideja.
Kateri del svinjine je najboljši za dušenje
Bolje je uporabiti ledvenico, file in šunko, torej prvovrstno svinjino. Za dušenje lahko uporabite tudi vrat in pleče.
Kateri del svinjine je najboljši za pečenje
Za cvrtje izberite šunko, bedro in ledja, če želite bolj pusto in dietno jed. Iz prsnega koščka in trebuha bodo nastale odlične mastne svinjske kože.
Kateri del svinjine je najboljši za kebab
Verjetno vsi ljubitelji rekreacije na prostem vedo, da sta za kebab najboljša pleče in vrat. Lahko ju uporabite – kebab bo sočen.
Brisket in bržolo lahko pripravite tudi na odprtem ognju. Odvečna maščoba se bo stopila in dobili boste okusno meso.
Kateri del svinjine je boljši za mleto meso?
Za mleto meso in kebab je bolje uporabiti vrat ali pleče.