Kako skuhati testenine, da se ne zlepijo: samo eno pravilo

Nikoli ni prepozno, da se naučite pravilno kuhati testenine.

Preprosta priporočila o tem, kako pravilno skuhati testenine, so vedno koristna / foto depositphotos.com

Včasih je kuhanje testenin kot loterija – prijele se bodo, skuhale ali pa bodo popolne. Vedno je dobro imeti pri roki nekaj koristnih nasvetov, kako izdelka ne pokvariti in na koncu dobiti okusno jed.

Moje je že prej pisal, kako skuhati zdrobovo kašo, da se izognemo grudicam. V tem članku vam bomo povedali, kako skuhati testenine, da se bodo izkazale kot testenine v restavraciji.

Kako skuhati testenine, da se ne zlepijo – preprosti nasveti

Testenine v povprečju kuhamo do deset minut. Čas kuhanja je običajno naveden na embalaži, prav tako tudi razmerja, ki jih je zelo pomembno upoštevati.

Če testenine kuhate na štedilniku, potem izračunajte, da za 100 gramov izdelka potrebujete 1 liter vode. Najprej morate vodo postaviti na ogenj, dodati sol in počakati, da zavre. Šele nato v vodo položite testenine, zmanjšajte temperaturo na zmerno in občasno premešajte, da se ne zlepijo.

Lifehack od gostiteljic: v posodo z vrelo vodo vlijte malo rastlinskega olja, da se testenine ne bi prijele druga na drugo.

Kako kuhati testenine v multipraktiku – priporočila

Če za kuhanje testenin uporabljate multicooker, morate za 100 gramov testenin vzeti 500 mililitrov vode. Najprej morate v posodo naliti vodo, jo posoliti, nastaviti način “Testenine” in počakati, da voda zavre. Uporabite lahko tudi načine “Juha”, “Kaša” ali “Multicooker”.

Ko voda zavre, vlijte testenine in jim dodajte malo olja ter ob občasnem mešanju kuhajte približno 10 minut.

Če želite vedeti, kako skuhati testeninske rogljičke, postopek njihovega kuhanja v bistvu ni nič posebnega. Prav tako ni potrebno posebno znanje o tem, kako skuhati testenine za špagete. Glavna stvar je, da vzamete pravo količino vode in med kuhanjem mešate.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc