Kako skuhati testenine, da se ne prilepijo: najboljše metode

Moje je zbral koristne nasvete za ljubitelje testenin.

Ilustracija REUTERS

Testenine so jed, ki za pripravo ne vzame veliko časa. Kljub preprostosti recepta pa se ljudje pogosto pritožujejo, da se testenine zlepijo.

V tem članku vam bo Moje povedal, kako skuhati testenine, da se ne bodo zlepile skupaj.

Napačen način

Veliko ljudi verjame, da lahko z uporabo navadnega masla preprečite zlepljanje izdelkov. Vendar je njegova gostota manjša od gostote vode, zato se bo olje preprosto dvignilo na vrh, namesto da bi obkrožilo testenine.

Zato je odgovor na vprašanje, ali lahko med kuhanjem testeninam dodate rastlinsko olje, očiten: to nima smisla.

Kako pravilno skuhati testenine

Obstaja neizrečeno pravilo: na 1000 ml vode potrebujete 100 g testenin in 10 g soli.

Koliko časa je treba kuhati testenine, lahko preverite na embalaži. Vendar pa nekateri kuharji svetujejo, da od tega časa odštejete 2-3 minute, če nameravate narediti omako. V tem primeru se testenine kuhajo, dokler niso al dente.

Da se testenine brez olja ne bi prijele, jih morate kuhati v velikem loncu in na močnem ognju. Priporočamo, da uporabljate samo izdelke iz trde pšenice.

Kako začiniti jed

Kakšno olje je treba dodati testeninam po kuhanju? Da se testenine po ohladitvi ne bi zlepile, lahko v lonec dodate malo sončničnega ali oljčnega olja.

Košček masla ne bo le namazal testenin, temveč bo jedi dodal tudi nežen okus.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc