Ne mislite, da preveč slanih kumaric ni več mogoče na noben način narediti okusnih.
Kumare zelo hitro absorbirajo sol / foto depositphotos.com
Marinirane kumare je enostavno pripraviti, vendar se zlahka pokvarijo. Včasih se marsikdo od nas sooči s težavo in ne ve, kaj naj stori, če so vložene kumarice presoljene. Izkaže se, da je vse zelo preprosto. Konzerviranje je mogoče in potrebno prihraniti, zavreči kumarice pa vsekakor ni vredno.
Prej vam je Moje povedal, kaj storiti s preostalo kumarično slanico, zdaj pa vam ponujamo, da se naučite, kaj storiti, če ste presolili konzerviranje, in kako odstraniti odvečno sol z vloženih kumaric.
Kaj storiti, če so kumare preveč slane – nasveti
Kumare zelo hitro absorbirajo sol, zato se ta težava pogosto pojavi. Toda vse gospodinje ne vedo, da kumare tudi hitro in oddajo vso sol, če jih pravilno “oživimo”.
Eden najbolj očitnih in preprostih nasvetov, kako rešiti presoljene kumare, je, da jih preprosto uporabite v jedeh, kjer vam bo dodatna sol prišla prav. Na primer, pripravite lahko solato “Olivier” in preprosto ne solite vseh drugih sestavin, kumare pa si bodo “delile” sol in ne bodo pokvarile solate.
Če je kumaric preveč, pa izkušene gostiteljice svetujejo spremembo slanice. Slanico preprosto odcedite in kumarice prelijte z novo slanico.. To storite tako, da v vrelo vodo dodate vse začimbe, razen soli, saj bodo kumare v nekaj dneh odvečno sol oddale v vodo. Vendar si je treba zapomniti, da je treba take kumare čim manj skladiščiti, saj lahko hitro fermentirajo. Če želite iz kumaric hitreje odstraniti odvečno sol, jim odrežite robove, preden jih prelijete z novo slanico.
Kako popraviti kisle kumare – babičini recepti
Prav tako. sladka slanica lahko reši zelo presoljene kumare. V hladni vodi raztopite približno 3 žlice sladkorja, odcedite staro slanico iz kumaric in jih napolnite s sladko vodo. V 1-2 dneh bo odvečna sol izginila in kumare bodo spet okusne.
Gospodinje svetujejo tudi rešite presoljene kumare s kisom. To storite tako, da naredite marinado s sladkorjem in na vsak liter vode dodate pol žlice kisa. To slanico je treba segreti in z njo preliti kumare, staro slanico pa je treba prej odcediti.
Preberi tudi:
Če pa. pretirano soljene kumariceČe so kisle kumarice presoljene, jih je treba oprati in preprosto preliti s hladno vodo. V njej lahko po okusu dodamo česen, zelišča in začimbe. Najpomembnejše je, da pozabite na sol. Če je v kislih kumaricah preveč soli, jih prelijte s sladko toplo vodo, v dveh dneh bodo spet postale okusne in oddale odvečno sol.