Palačinke lahko izboljšate tako, da jim dodate skrito plast čokoladne lešnikove paste.
Palačinke so se izkazale za zelo okusne / Moje Collage, foto: depositphotos.com, REUTERS
Osnovni recept za palačinke zahteva le nekaj sestavin, a če se vam zdijo preveč dolgočasna možnost za zajtrk, obstaja veliko možnosti, kako jih izboljšati.
Eden od takšnih viralnih receptov za palačinke, polnjene z Nutello, je na družbenih omrežjih zbral na milijone ogledov. Kot ugotavlja Express, se palačinke izkažejo z neprimerljivim okusom, vendar so tudi zelo hitro pripravljene. Še bolje pa je, da zanje potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, ki jih imate doma.
Sestavine za palačinke:
- 90 g moke
- Dve jajci
- 30 g sladkorja
- 15 ml medu
- 1/2 čajne žličke kvasa
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 10 ml vode
- Vanilijeva esenca
- Nekaj žlic zamrznjene Nutelle
Način priprave
V skledi zmešajte jajca s sladkorjem in vaniljo. Nato dodajte moko, sodo bikarbono in pecilni prašek, nato pa še vodo. Testo pustite vzhajati 10 minut.
Vzemite ponev, dodajte malo olja in jo postavite na srednjo do nizko temperaturo.
V ponev vlijte nekaj testa, nato na sredino položite eno od rezin Nutelle in jo prekrijte z malo testa. Palačinke na vsaki strani pecite nekaj minut, dokler ne postanejo lepo zlate – da je čas za obračanje, boste vedeli, ko se na površini začnejo pojavljati potopljeni mehurčki.
Pred serviranjem jih posujte s sladkorjem v prahu ali medom, lahko pa jim dodate tudi jagodičevje, jogurt ali kakšen drug preliv po vašem okusu.
Pred tem je Moje delil recept za slavni lvovski cheesecake.