Sled pod kožuhom je ena najbolj priljubljenih solat, ki jo pogosto vidimo na praznični mizi.
Kakšnega sleda uporabiti za sled pod krznenim plaščem / foto depositphotos.com
Sled pod kožuhom – priljubljena solata, ki jo pripravljamo tako ob praznikih kot ob delavnikih. Med pripravo se mnoge gospodinje sprašujejo, kako izboljšati okus sleda pod kožuhom ali kaj pripraviti za prilogo.
Velja omeniti, da za to, da se solata izkaže za okusno, niso potrebne posebne spretnosti. Zelenjavo skuhamo, narežemo ali naribamo in jo v plasteh razporedimo po krožniku. Pred vsako plastjo se prejšnja namaže z majonezo ali podobno omako po okusu.
Toda k nekaterim trikom se gostiteljice še vedno zatekajo. Če jih še ne poznate, vam bomo razkrili eno majhno skrivnost, kako narediti okus solate nepozaben.
Kako izboljšati sled pod kožuhom: preizkušena metoda
Izkušnje so pokazale, da lahko maslo bistveno izboljša solato. Obenem mora biti nujno čim bolj hladno.
Da bi torej dobili odlično kombinacijo, morate iz hladilnika vzeti majhen košček masla, ga na hitro naribati in ga v tej obliki dodati sledeh. Vse to je treba storiti, preden sled pošljete v posodo z zelenjavo.
Kako izboljšati okus sleda / foto depositphotos.com
Z dodatkom majhne količine trdega masla bo solata popolnega okusa in ne bo razočarala nikogar.
Moje je že prej pisal, kako sveže kumare dlje časa ohraniti v hladilniku.