Preproste muhe o tem, kako zgostiti jagode za pito, vam lahko močno poenostavijo življenje. Če imate takšne nasvete v svoji blagajni, bo vsak nadev ostal v notranjosti pekača.
Pita ne bo več muka, če poznate določene trike / foto depositphotos.com
Tudi najbolj okusno pito z najbolj slastnim nadevom lahko zlahka pokvarite. Če marmelada ali sok iz jagodičevja izteče iz sladice, se bo grozljivo zažgala in v piti pustila ostanek v obliki grenkega priokusa. Vendar obstajajo načini, kako preprečiti, da bi se to zgodilo.
Prej smo vam povedali tudi, kako pripraviti hruškovo charlotte in preprosto čajno pecivo.
Kako zgostiti nadev za pite – hiter trik
Ena od preprostih možnosti za rešitev težave je lahko žele. Dovolj je, da v kozarec marmelade dodamo 1 žlico. žele v prahu in premešajte. Poleg tega lahko v enakem razmerju dodate naslednje moko, drobtine, ovsene kosmiče ali mlete piškote – Ti bodo absorbirali odvečno vlago.
Če imate na voljo več časa, lahko marmelado skuhate z dodatkom zdrob. Odmerki se gibljejo od 1 čajne žličke do 1 jedilne žlice, odvisno od debeline.
Če vas navdihne, da bi naredili daljši nadev, lahko beljake stepite v trdno penoin jih nato vmešamo v marmelado. Mešanice ne shranjujte – uporabite jo takoj.
Najlažje pa bi bilo, če bi imeli v kuhinji zalogo koruznega škroba. Z njim lahko tekoče namazano nadevno maso spremenite v želeju podobno maso. Ta izdelek sploh ne vpliva na okus jagodičevja ali marmelade. Za zgostitev marmelade na ta način je dovolj, da jo skuhate s škrobom. Na kozarec marmelade je treba dodati 1-2 čajni žlički.
Preden na testo položite jagode, ga lahko potresete s tanko plastjo koruznega škroba. Nato ga potresite po vrhu in – končano. Škrob bo zgostil sok, ki se bo sprostil iz jagod. To je zelo pomembno, saj se lahko sok vpije v še surovo testo in prepreči pravilno peko.