Kako narediti sočne piščančje kotlete: 5 preprostih skrivnosti in preverjen recept

Kako pravilno speči piščančje kotlete in kako jih pripraviti tako, da bodo vaši bližnji prosili za več – izveste v članku Moje.

Kako narediti sočne piščančje kotlete / depositphotos.com

Kotlete lahko pripravimo iz različnih sestavin – mesa, rib, perutnine in celo zelenjave. Piščančji kotleti veljajo za ene izmed najbolj uporabnih, saj je piščančje meso po mnenju številnih nutricionistov priznano kot dietno. Moje vam bo povedal, kako iz mletega piščančjega mesa v ponvi pripraviti sočne piščančje kotlete.

Pred tem smo govorili o tem, kako pripraviti kotlete brez mlinčka za meso.

Katere začimbe dodamo piščančjim kotletom in v čem je še skrivnost?

Izkušeni kuharji navajajo več glavnih odtenkov, ob poznavanju katerih bo vsaka gostiteljica lahko pripravila zračne kotlete iz mletega piščanca:

  • pravilna razmerja – na 1 kg mletega mesa dodajte največ 2-3 jajca in 250 g kruha;
  • okusni dodatki – obvezno dodajte kruh, namočen v mleku, čebulo in malo masla;
  • najboljši kos mesa – če kupujete meso, za kotlete ne uporabljajte kosov brez kože;
  • čarovnija z mletim mesom – Pred kuhanjem jo sesekljajte z rokami, po gnetenju pa jo pustite stati 20-30 minut;
  • kakovostno cvrtje – kotlete je treba pripravljati le v močno segreti ponvi in nato kuhati pod pokrovom na nizki temperaturi.

Kuharji priporočajo tudi, da se mletim rezinam dodajo sesekljana zelišča, mleti česen in druge začimbe. Pri tem ne smemo pretiravati, sicer bodo kotleti trdi.

Sočni piščančji kotleti – klasični recept

Po tem receptu boste lahko pripravili piščančje kotlete, ki bodo navdušili vso družino.

Potrebovali boste:

  • piščančji file – 500 gr;
  • čebula – 2 kosa;
  • maslo – 40 g;
  • beli kruh – 100 g;
  • mleko – 200 ml;
  • drobtine – 100 gr;
  • jajca – 1 kos;
  • rastlinsko olje;
  • sol, poper, začimbe.

Sesekljajte čebulo in jo na maslu prepražite do zlate barve. Drobtine belega kruha prelijemo z mlekom in pustimo stati 5 minut. Piščančji file, čebulo in kruh zmeljite v mlinčku za meso. Mleto meso dajte v skledo, dodajte jajce, sol, poper, začimbe, premešajte, stepite in pustite stati 30 minut. Iz mletega mesa oblikujemo kotlete, jih povaljamo v drobtinah in položimo na segreto ponev. Na obeh straneh jih pražimo 2-3 minute, nato jih pokrijemo s pokrovko, zmanjšamo temperaturo in jed pripravimo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc