Kako narediti mehko zelje za polnjeno zelje brez kuhanja: ne vedo vse gospodinje

Povedali vam bomo, kako zmehčati belo zelje, ne da bi se ukvarjali s kuhanjem.

Mehko zelje za polnjeno zelje brez kuhanja – flyhacks / kolaž Moje, foto: depositphotos.com

Zelje za polnjeno zelje običajno kuhamo v loncu in ko se zmehča, iz njega enega za drugim odstranjujemo liste. To je preizkušena, vendar nekoliko težavna metoda, ki zahteva nekaj spretnosti. Vendar obstajajo tudi lažje – povemo vam, kako z zelja za nadevano zelje odstraniti liste, da vam ga ne bo treba kuhati.

Najboljši način za mehčanje listov zelja za nadevano zelje brez kuhanja

Obstaja več načinov, kako zmehčati zelje brez kuhanja:

  • Zelje za polnjeno zelje v mikrovalovni pečici in parni pečici

Če imate mikrovalovno pečico ali parnik, ju lahko uporabite za odstranjevanje vilic.

Kako v mikrovalovni pečici zmehčati zelje za nadevano zelje: Zelenjavo operite, odstranite zgornje poškodovane liste in jo zavijte v 2-3 plasti folije za živila. Postavite v mikrovalovno pečico za 10 minut, način – srednja moč. Ko se ohladi, odstranite folijo, odstranite sredico in jo narežite na liste.

Kako zmehčati belo zelje v parnem loncu: Vzemite srednje veliko zelje (prileglo naj bi se v košaro parnega lonca) in ga za 2 minuti postavite v parnik. Odstranite zgornje liste, ga pošljite nazaj za 2 minuti in ponovno odstranite zmehčane zgornje liste. Ta postopek traja skupaj 10-15 minut.

  • Zelje za polnjeno zelje v zamrzovalniku

Ali lahko liste zelja za nadevano zelje zamrznemo? Da, to je najlažji, čeprav ne najhitrejši način.

Cvetačo morate vnaprej dati v zamrzovalnik (čez noč), nato jo vzemite ven in pustite, da se odmrzne. Nato jo ločite na liste – ti bodo mehki.

  • Zelje za polnjeno zelje s kladivom

Ta metoda pomaga, če prejšnje niso primerne. Zelje (ki tehta približno 2 kg) morate razrezati na 4 dele. Nato odrežite mesnati del lista, preostanek pa na eni strani udarite z lesenim kladivom. Udarjanje mora biti postopno – začeti je treba z roba in se pomikati proti sredini. Tako bodo listi postali mehkejši in vanje boste lahko zavili mlince.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc