Kako marinirati čebulo: preprosti in hitri recepti za kebab in sleda

Če boste na mizi pripravljali sleda ali se odpravili na kebab, bo marinirana čebula pikanten dodatek k njim – Moje vam bo povedal, kako hitro pripraviti marinado.

Marinirana čebula bo odličen dodatek za druge jedi / foto depositphotos.com

Mariniranje čebule za različne jedi je precej preprosto. Marinirano zelenjavo lahko uporabite kot dodatek k mesu, ribam ali različnim prigrizkom. Moje razkriva nekaj skrivnosti, ki bodo koristne za vsako gospodinjo.

Pred tem je Moje z vami delil preprost recept za mariniranje piščanca za kebab.

Kako marinirati čebulo – korak za korakom po receptu kuharskega strokovnjaka

Kuhar Eugenij Klopotenko svetuje, da za vlaganje čebule vzamete grozdni ali jabolčni kis. Poleg tega potrebujete:

  • glavo rdeče čebule;
  • 50 g sladkorja;
  • 50 g soli;
  • 100 g kisa;
  • 150 ml vode;
  • malo popra in nageljnovih žbic.

Čebulo narežemo na rezine, v posodo nalijemo vodo, dodamo vse sestavine, razen začimb, in pustimo, da se ohladi. Čebulo nato prelijte z marinado, potresite z začimbami in pustite stati nekaj ur, nato pa precedite.

Klopotenko je dodal, da lahko navedene začimbe nadomestimo z lovorom ali kurkumo, zlasti če mariniramo čebulo. Takrat bo imela rumeni odtenek.

Mariniranje čebule za solato – hiter recept

Nasvet:za krajšanje procesi do 30 minut, namesto hladne vode vzemite vročo. Nato potrebujemo:

  • 3 čebule;
  • 1 žlička sladkorja in soli;
  • 1 žlica kisa;
  • 3 žlice vode.

Čebulo za solato sesekljajte, zmešajte sestavine in jih vlijte v čebulo, premešajte in postavite na hladno.

Kako marinirati čebulo za kebab – nasveti in recept

Bolje je izbrati rdečo ali vijolično čebulo, narezano na tanke rezine, da bo hrustljava. Prav tako je potrebna:

  • čebula – 2 kosa;
  • jabolčni kis – 1 žlica;
  • voda – skodelica in pol;
  • sladkor – 2 žlici;
  • sol – 3 žličke.

Začnite tako, da čebulo narežete na ne tanjše rezine, v globoki skledi zmešajte sol in sladkor, zalijte s toplo vodo in kisom.

Nasvet: v tej fazi za pospešitev postopka v vročo vodo vmešajte sol in sladkor, nato pa dodajte kis.

Nato dajte čebulo v lonec, do roba zalijte z marinado in pokrijte s pokrovko. Pustite stati 60 minut, nato dodajte še koper in olje. Na ta način lahko čebulo v hladnem prostoru hranite do 14 dni.

Kako vložiti čebulo za slanike – priprava korak za korakom

Slanik se obvezno postreže s čebulo. Za mariniranje potrebujete:

  • 3 čebule;
  • 2 žlici sladkorja in olja;
  • 250 ml vode;
  • 3 žlice kisa;
  • 1 žlička soli;
  • mleti poper.

Najprej olupite in narežite čebulo, v globoki skledi zmešajte sestavine in vanjo položite čebulo, pustite stati približno 30 minut, nato marinado precedite, pokapajte z oljem, potresite s poprom in pustite stati še 30 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc