Kako kuhati svinjski jezik: glavne skrivnosti mehke poslastice

Kako pripraviti svinjski jezik na različne načine – preberite v članku Moje.

Kako dolgo se kuha svinjski jezik / depositphotos.com

Med številnimi različnimi stranskimi proizvodi svinjski jezik po uporabnosti ni na zadnjem mestu. Ker izdelek vsebuje magnezij, fosfor, kalij, baker, natrij in druge esencialne snovi, je svinjski jezik priporočljiv tudi za otroško prehrano. Moje vam bo povedal, kako pravilno pripraviti svinjski jezik.

Prej smo govorili o tem, kateri del svinjine je najbolj škodljiv in kateri je najbolj okusen.

Kako izbrati svinjski jezik – pravila

Če želite kupiti kakovosten izdelek, se je najbolje odpraviti na tržnico – tam boste imeli priložnost pregledati, otipati in povohati celotno ponudbo. Običajen svinjski jezik, ki ga lahko kupite, mora biti:

  • svetlo rožnate barve;
  • z značilnim nevtralnim mesnim okusom;
  • čvrst in gost na otip.

Če opazite sive ali rjave lise, jezika ne smete jesti. Izvedete lahko tudi dodaten test in na podprodukt pritisnete prst. Vdolbina na svežem jeziku bo hitro izginila, če pa ne, to pomeni, da je bil izdelek večkrat zamrznjen in odmrznjen.

Kako očistiti svinjski jezik – pripravljalna faza

Preden podprodukt skuhate, ga morate znebiti nepotrebnih delov. Vzemite svinjski jezik in ga za eno uro položite v posodo z vodo, da se podprodukt popolnoma odtaja. Nato z ostrim nožem odstranimo filme in druge dele svinjskega telesa, ki jih ne potrebujemo. Če vidite, da je na izdelku nekaj umazanije ali dlak, se morate znebiti tudi teh. Jezik sperite v čisti vodi in ga ponovno namočite za 30-40 minut.

Svinjski jezik – kuharski recepti

Takšen izdelek se kuha od pol ure do dveh ur – odvisno od tega, kako in v čem ga boste kuhali.

V loncu

Vzemite veliko posodo in vanjo nalijte vodo. Postavite jo na ogenj in počakajte, da življenjska vlaga preide v strmo vrenje. Takoj ko se to zgodi, v posodo varno položite svinjski jezik in počakajte 1,5 do 2 uri. Skupaj s podproduktom lahko dodate zrna popra, lovorjev list in druge začimbe, vendar ne soli – izdelek je bolje začiniti na samem koncu. Med kuhanjem jezika ne pozabite občasno premešati in odstraniti peno.

Preberi tudi: “Vmesni jezik je lahko zelo okusen, saj je v njem vse, kar je potrebno, da bi ga lahko pripravili:

V multipraktiku

Podprodukt položite v posodo naprave in nanj nalijte vodo, da bo v celoti prekrila svinjski jezik. Priporočamo, da v multicooker skupaj z jezikom vstavite olupljeno čebulo in korenje – tako bo kuhan izdelek bolj aromatičen in okusen. Nato morate zapreti pokrov multipraktika, izbrati način “Dušenje” in izdelek pustiti stati 1 uro. Po tem času odprite pokrov, odstranite peno, dodajte sol in ponovno vklopite napravo za 30 minut v istem načinu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc