Kaj kupiti za dolgoročno skladiščenje: 8 vrst konzervirane hrane, ki jih morate imeti na zalogi

Katere izdelke kupiti v primeru lakote in zakaj je pomembno, da imate na zalogi konzervirano hrano – preberite v članku agencije Moje.

Kakšne zaloge konzervirane hrane si morate priskrbeti / depositphotos.com

Svetovni analitiki pravijo, da je možnost lakote neizogibna – vojna v Ukrajini je vplivala na stanje hrane v številnih državah. Znani podjetnik Robert Kiyosaki trdi, da je naložba v konzerve tune bolj smiselna odločitev kot na primer naložba v dolarje, saj bankovcev ne boste mogli pojesti.

Kaj kupiti za dolgoročno skladiščenje: 8 vrst konzervirane hrane, ki jih morate imeti na zalogi

Moje vam pove, kaj bi morala imeti vsaka ukrajinska družina v nedotakljivi zalogi konzervirane hrane.

Pred tem smo govorili o tem, kaj je treba imeti na zalogi v primeru lakote – seznam je vključeval hrano in zdravila.

Konzervirana hrana – kakšna hrana je na voljo in kaj je najbolje kupiti

Katere izdelke kupiti v primeru lakote / depositphotos.comKakšna živila kupiti v primeru lakote / depositphotos.com

Ponujamo vam 5 vrst konzervirane hrane, s katerimi boste zagotovo lahko preživeli težke čase in prehransko krizo.

Fižol v pločevinkah

Glavna prednost fižola je, da ga v konzervirani obliki ni treba namakati v vodi in čakati, kot se to dogaja pri svežih izdelkih. Poleg tega fižol vsebuje veliko količino rastlinskih beljakovin, kar je primerno za ljudi, ki ne jedo mesa.

Oljke ali olive

Ta rastlina v svoji sestavi hrani koristne vitamine B, A, D in K ter elemente v sledovih. Oljke lahko dodajamo enolončnicam, juham, solatam ali jih uživamo samostojno. Zaradi aktivnih sestavin v olivah lahko pomagajo pri prebavi, izboljšujejo vid in krepijo kosti.

Sadje in jagodičevje v sirupu

Vse darove narave, ki rastejo na tleh in drevesih, je mogoče konzervirati. To je vsestranski izdelek, ki ga lahko jeste čistega, ga dodate pecivu ali ga postavite na mizo “za čaj”. Takšno sladko konzerviranje telesu zagotavlja ogljikove hidrate in druge koristne snovi, ki jih vsebujejo sadje in jagodičevje.

Preberite si tudi: “V času, ko se v Sloveniji pojavljajo jagode, je treba vzeti v zakup tudi sadje:

Kaviar iz bučk

Bučke vsebujejo veliko koristnih elementov v sledovih, kot sta baker in železo, fosfor in natrij, veliko organskih kislin ter vitaminov B in C. Uporabite jo lahko kot omako ali prilogo, jo namažete na kruh ali v njej celo marinirate meso.

Dušenke

Najljubši izdelek vseh popotnikov – mesna enolončnica, ki je ni treba hraniti v hladilniku. Lahko jo vzamete s seboj na pot, iz nje skuhate kašo in juhe. Mesna enolončnica je dovolj obilen izdelek, na podlagi katerega lahko pripravite veliko število okusnih jedi.

Zgoščeno mleko

Rok trajanja tega izdelka je dolg, kondenzirano mleko pa se lahko uporablja za različne namene – kot sladica “za čaj” ali kot sestavina za peko. Zgoščeno mleko vsebuje magnezij, fosfor, kalij, natrij, kalcij, fluor in vitamin A, toplotna obdelava pa izboljša nekatere njegove lastnosti.

Ribje konzerve

Ribje konzerve so odličen vir beljakovin, esencialnih maščobnih kislin omega-3, vitaminov D, skupine B, zlasti B12, mikroelementov – fosforja, kalcija, selena, cinka in drugih. Shranjujejo se dolgo časa, hladilnik ni potreben. Pred tem smo podrobno govorili o tem, kako izbrati ribje konzerve.

Koruza in grah v pločevinkah

Tekočino, v kateri je zelenjava, lahko uporabite kot osnovo za juhe, koruzo ali grah pa lahko dodate drugim jedem ali solatam. Konzervirana koruza vsebuje vitamine B, E, K, PP in vitamin C. Konzervirani grah je bogat s kalijem, fosforjem, železom in vitaminom B1.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc