Moje je ugotovil, kaj storiti, da bo pecivo z vseh strani okusno in rjavo.
Dno peciva zažge, kaj storiti / foto depositphotos.com
Rumenkast vrh in črno zažgano dno peciva – pogosta težava lastnikov plinskih štedilnikov, zlasti starejših modelov. To je posledica zasnove štedilnika, saj se segreva od spodaj. Pametni ljudje so se domislili številnih načinov, kako poskrbeti za enakomernejše segrevanje v plinskem štedilniku. Moje bo navedel nekaj takšnih nasvetov.
Skleda z vodo
Za enakomerno peko pite, peciva, enolončnic in drugega peciva mojstri pod pekač postavijo veliko skledo z vodo. Izberite posodo, ki je primerna za peko. Voda bo prevzela odvečno toploto. Pri uporabi te metode morate občasno pogledati v pečico in preveriti, ali voda ni zavrela.
Sol
Ta metoda ima na internetu veliko pozitivnih odzivov. Vzemite nepotreben pekač, vanj v debelem sloju nasujte sol in ga postavite na najnižjo raven v pečici. Zaradi soli se pečica bolj enakomerno segreje.
Prednost tega nasveta je njegova večkratna uporabnost, saj morate sol v pekač nasipati le enkrat, v pečici pa lahko stoji več let.
Folija na vrhu peciva
Če želite preprečiti, da bi se spodnji del pite zažgal, preprosto postavite pekač višje. Za zaščito zgornjega dela peciva pred vročino pa ga prekrijte s folijo.
Dva pladnja
Še en način, kako prihraniti pri peki na dnu pekača, je, da hrano pečete v dveh pekačih. Pod pekač preprosto postavite drugi prazen pekač. Ta bo prevzel odvečno toploto.
Stara ponev
Na spodnji nivo pečice, ki se lahko segreje na visoke temperature, postavite staro litoželezno ponev. Ponev bo prevzela odvečno toploto. To metodo lahko kombinirate z drugimi metodami, na primer tako, da na dno ponve nalijete sol ali vodo.
Opeka
Opeka v plinski pečici ni najbolj elegantna, vendar je zelo učinkovit način za doseganje enakomernega segrevanja. Mnogi lastniki plinskih pečic so opazili, da se dno njihovih pit ne zažge več, če na dno pečice položijo dve ognjevarni opeki.