Ta jed je precej enostavna za pripravo, vendar se lahko zelo hitro pokvari.
Povemo vam, kaj dodati pire krompirju za popolno konsistenco in neprekosljiv okus / foto depositphotos.com
Pire krompir – ena najpogostejših in najljubših jedi v lokalni kuhinji. Obstaja precej načinov za pripravo pire krompirja. Nekdo doda maslo, nekdo mleko ali smetano. Toda recept za pire krompir ne vsebuje vedno teh sestavin. Moje vam bo povedal, kako pripraviti pire krompir, da bo vedno bujen in neprekosljivega okusa.
Kako skuhati pire krompir – pomembne nianse
To jed je precej enostavno pripraviti, vendar jo lahko tudi zelo hitro pokvarite. Ključna točka pri tem je pravilna izbira krompirja – dajejo prednost sortam z visoko vsebnostjo škroba. To so lahko okrogli krompirji z rjavo lupino in svetlim mesom.
Enako pomemben odtenek čas. Kako dolgo kuhamo krompir za pire krompir, je odvisno od sorte. V povprečju pa je to 15-20 minut od trenutka, ko krompir zavre. Orientirajte se na prebadanje – če vilice “sesujejo” kos krompirja, lahko izklopite kuhalno ploščo.
Poleg tega je zelo pomembno, da krompir narežemo na približno enake kose.. Tako se bodo skuhali v enakem času, saj bo krompir prekuhan postal voden in izgubil okus.
Priprava popolnega pire krompirja – kaj je treba dodati in brez česa se lahko izognete
Veliko ljudi je navajenih pire krompirju dodajati mlečne izdelke (na primer mleko ali smetano). Toda kaj lahko pire krompirju dodamo namesto mleka, če ga nenadoma nimamo pri roki? Povsem primerna je tekočina, v kateri se je kuhal krompir. Da bo jed popolne konsistence, jo vlijte v majhnih porcijah. Tako lahko nadzorujete gostoto pire krompirja.
Enako priljubljeno vprašanje med kuharji začetniki je, ali je treba pire krompirju dodati jajce. Ta korak ni ključnega pomena, zato lahko brez jajca ne gre. Dodamo ga iz več razlogov:
- Izboljšanje teksture. Jajčni rumenjak daje jedi bolj gladko in svilnato teksturo ter poudari okus. Beljak pa poveže vse sestavine.
- Barva. Z dodatkom jajca dobi krompir prijetno kremasto barvo in lep sijaj. Zaradi tega je videti še bolj okusen.
Zdaj pa spregovorimo o maslu. Tudi njegov dodatek ni obvezen, saj obstaja veliko možnosti za zamenjavo tega izdelka. Povedali vam bomo, kaj lahko dodate pire krompirju namesto masla.
Preberite si tudi:
Rastlinsko olje je odlično (najboljše je oljčno olje). Na koncu kuhanja vlijte majhno količino v krompir, da obogatite okus jedi.
Poleg tega lahko maslo nadomestite s kokosovim oljem. To bo jedi dalo sladek okus in nežen okus po kokosu, zato lahko eksperimentirate.