Hranljiva in zdrava: kako kuhati pšenično kašo na vodi ali mleku

Preberite, ali je treba pšenično kašo mešati, kakšen je najboljši način kuhanja in kako – v članku Moje.

Kako skuhati pšenično kašo / depositphotos.com

Strokovnjaki za prehrano pravijo, da je pšenična kaša zelo koristna ne le za športnike (zaradi biotina v sestavi), ampak tudi za vse druge ljudi. Z njenim rednim uživanjem lahko izboljšate spomin, pospešite delovanje možganov, povečate učinkovitost in koncentracijo. Poleg tega pšenična kaša pozitivno vpliva na strjevanje krvi in pospešuje celjenje ran.

Moje vam bo povedal, kako skuhati pšenično kašo na vodni drobljenec in nič manj okusno – na mleku.

Kako pravilno sprati pšenično kašo – pripravljalna faza

Če želite skuhati okusno kašo, jo je treba pravilno pripraviti. Žito je treba večkrat sprati pod tekočo vodo, dokler tekočina ne postane prozorna. Nato se odločite, ali boste kašo kuhali z vodo ali z mlekom.

Preberi tudi:

Nesladka kaša je boljša na vodi, za sladko jed pa priporočamo uporabo mleka ali mešanice mleka in vode. Praviloma morate za 1 skodelico kaše vzeti 3 skodelice tekočine, če imate radi viskozno strukturo, za drobljivo kašo pa bosta dovolj 2 skodelici vode ali mleka.

Kako skuhati pšenično kašo na vodi v loncu – recept

Vzeti morate potrebno količino pšeničnega drobljenca, ga posipati v lonec in preliti s hladno vodo ali mlekom. Med mešanjem kuhajte kašo, dokler ne zavre, nato pa zmanjšajte ogenj in jo kuhajte še 20-30 minut, dokler se ne zgosti. Ponev odstavite z ognja in pustite, da se kaša pod pokrovom 15 do 20 minut razkuha. Posodo lahko dodatno zavijete s toplo brisačo.

Kako skuhati pšenično kašo v multipraktiku – tehnologija

Pšenični zdrob dajte v posodo multipraktika, prilijte mleko ali vodo, izberite način “Kaša” ali “Kaša” in kuhajte 35 minut. Poleg tega lahko za 5-10 minut vklopite način “Ogrevanje”, da se kaša bolje prepoji.

Če želite uporabiti katero koli dodatke za kašoČe ni sladka, je najbolje, da za nesladko jed pripravite čebulni in korenčkov narastek. Za nesladko jed je optimalno, da naredite prepraženo čebulo in korenje, dodate sol in zelišča. Sladka kaša bo boljšega okusa, če ji boste dodali malo masla, cimeta, kondenziranega mleka ali medu.

Kako skuhati pšenično kašo – razmerja in čas pečenja v pečici

Vzemite posodo, ki jo lahko postavite v pečico, vanjo nasujte pšenično kašo, nato pa prilijte mleko ali vodo. Pečico segrejte na 200 °C in jo brez pokrova pecite 30-40 minut. Znižajte temperaturo in kašo pecite še 10-15 minut. Poskusite kašo – če je še vedno čvrsta, dodajte več tekočine, izklopite pečico in pustite posodo stati.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc