Z upoštevanjem teh nasvetov boste ohranili svojo tehniko in se izognili morebitnim zdravstvenim težavam.
Kopiranje povezave
Stvari, ki lahko pokvarijo mikrovalovno pečico / Kolaž: Glavred, foto: depositphotos.com/p>Preberite v gradivu:
- Katera živila lahko povzročijo okvaro vaše mikrovalovne pečice
- Zakaj je dajanje folije v mikrovalovno pečico nevarno
- Kaj se zgodi, če damo jajce v mikrovalovno pečico
Mikrovalovna pečica je nepogrešljiva stvar v gospodinjstvu, vendar se je treba zavedati, da v njej ni mogoče segrevati vsega. Zaradi nepravilne uporabe lahko pride do okvare tehnike ali celo do nevarnih sitij. Če želite, da bi vaša mikrovalovna pečica zdržala dlje, si zapomnite nekaj materialov, ki jih je bolje ne dajati vanjo, opozarja Comfy.
Mimogrede, Glavreda je povedal tudi o tem, kako izklopiti “zvok mikrovalovne pečice”. Mikrovalovna pečica ima skrite možnosti, zlasti lahko s posebnim gumbom izklopite zvočne signale tega kuhinjskega aparata.
Folija
Uporaba folije v mikrovalovni pečici ni dobra ideja. Čeprav je notranjost pečice prav tako kovinska, kovina v njeni konstrukciji odbija valove, medtem ko se folija začne segrevati in iskri, kar lahko poškoduje napravo in povzroči nevarnost vžiga.
Papirnate vrečke ali skodelice
Popkorn v posebnih vrečkah za popkorn v mikrovalovni pečici je varen zaradi posebnega premaza. Druge papirnate vrečke, ki niso namenjene segrevanju, lahko povzročijo požar, saj ni znano, iz kakšnega papirja ali barv so izdelane in kako se bodo odzvale na toploto.
Kako deluje mikrovalovna pečica?
Mikrovalovna pečica (mikrovalovna pečica, mikrovalovna pečica, mikrovalovna pečica, mikrovalovna pečica, mikrovalovna pečica) je gospodinjski električni aparat za hitro kuhanje ali hitro segrevanje živilskih izdelkov ter njihovo odmrzovanje. Mikrovalovna pečica je eden izmed najbolj priljubljenih gospodinjskih aparatov.
V nasprotju z drugimi napravami (kot sta pečica ali štedilnik) mikrovalovna pečica hrane ne segreva s površine, temveč v večjem delu prostornine, saj radijski valovi (s frekvenco 2,450 GHz) prodrejo globoko v skoraj vse prehrambene izdelke, zaradi česar je čas kuhanja bistveno krajši, piše Wikipedia.
Plastika
Pri visokih temperaturah se lahko iz posebej prozornih plastičnih posod sproščajo strupene snovi, ki negativno vplivajo na zdravje. Zato se je treba izogibati segrevanju plastične embalaže, zlasti tanke in prozorne plastične embalaže.
Jajca
Poskus kuhanja jajc v mikrovalovni pečici ni dobra ideja. Zaradi izpostavljenosti mikrovalovnim valovom lahko jajce eksplodira, kar povzroči dolgotrajno in ne preveč prijetno čiščenje mikrovalovne pečice.
Posode iz stiropora
Stiropor se lahko pri visokih temperaturah stopi, pri čemer se v hrano sproščajo toksini. Tudi če se posoda ne stopi v celoti, se lahko stopi in pusti strupene ostanke na vaši hrani.
Samo hrana in pijača
Mikrovalovna pečica je namenjena izključno segrevanju hrane in pijače, zato ne smete eksperimentirati s segrevanjem drugih predmetov.
Z upoštevanjem teh priporočil boste ohranili svoje naprave in se izognili morebitnim zdravstvenim težavam.
Če opazite napako, označite potrebno besedilo in pritisnite Ctrl+Enter ter o tem obvestite uredništvo.