Cela gora kotletov iz 300 gramov mletega mesa: dodati morate en izdelek.

Tudi če imate zelo malo mletega mesa, lahko pripravite veliko kotletov za vso družino.

Kako narediti več kotletov iz mletega mesa – skrivnosti in recept / kolaž Moje, foto: depositphotos.com

Vsaka gospodinja želi svojo družino okusno nahraniti, vendar ni vedno mogoče kupiti izdelkov v pravi količini. Po drugi strani pa včasih dopusti pozabljivost – v hladilniku je glavne sestavine manj, kot je potrebno. Moje vam bo povedal, kako povečati količino mletega mesa in pripraviti veliko kotletov.

Kaj dati v kotlete za napihnjenost – možnosti

Obstaja več izdelkov, ki jih lahko dodamo k mletemu mesu, tudi če ga je zelo malo. Povečali bodo maso surovega mesnega izdelka in omogočili, da boste naredili veliko več kotletov, kot če bi jih naredili brez dodatnih sestavin. Zato si zapomnite, kaj lahko dodate kotletom za povečanje mase.

Riž ali krompir

Da bi hitro povečali maso surovega mletega mesa, lahko vanj naribate 2-3 gomolje krompirja. Tisti, ki ne želijo uporabiti krompirja, imajo alternativo – kuhan riž. Pol do eno skodelico riža je treba skuhati, ohladiti in šele nato dodati surovemu mletemu mesu. Nekatere gostiteljice bodo rekle, da to niso več kotleti iz piščančje mletine ali kaj drugega, ampak mesne kroglice. Morda je tako, vendar zaradi tega niso postale manj okusne.

Ovseni kosmiči

Še ena poceni možnost, ki jo uporabljajo številne gospodinje – nihče ne bo nikoli uganil, da je v kotletih malo mesa. Povedali vam bomo, kako pripraviti takšne piščančje kotlete (prav piščančja mletina se najbolje kombinira z ovsenimi kosmiči). Potrebovali boste:

  • 300 g mletega mesa;
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev;
  • 1 čebula;
  • 2-3 stroki česna;
  • 1 žlica zdroba;
  • 1 jajce.

Ovsene kosmiče položite na krožnik, jih prelijte z vrelo vodo in pokrijte s pokrovom, počakajte 10 minut, da kosmiči nabreknejo. Med čakanjem sesekljajte čebulo in naribajte česen. Vmešamo ovsene kosmiče, čebulo in česen ter razžvrkljamo 1 jajce in vlijemo 1 žlico zdroba. S tako preprosto tehniko boste maso surovega mletega mesa hitro povečali za 2-krat. Poleg tega lahko po želji dodate nariban sir, vendar lahko zlahka opravite tudi brez njega. Iz dobljenega mletega mesa oblikujte kotlete in jih na ponvi, namazani z rastlinskim oljem, na obeh straneh ocvrite do konca.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc