Bolje kot v kavarni: kako doma skuhati popolno kavo

Za pripravo kave ne potrebujemo nujno posebnih naprav. Dovolj je le poznavanje fines njene priprave.

Kako skuhati okusno kavo / Moje

Mnogi ljudje si težko predstavljajo jutro brez skodelice kave z okusom. Vendar pa vsi ne vedo, kako pravilno skuhati kavo.

Moje vas bo seznanil s skrivnostmi popolnega jutranjega napitka.

Na okus kave močno vpliva pravilen način njene priprave. Za popoln napitek je treba upoštevati vse nianse, zlasti mletje kave ali vrsto kavnega aparata. Na primer, mleto kavo je treba kuhati, instantna kava pa je lahko kisla. Obravnavajmo vse podrobnosti.

Kava v turbo: kako jo pravilno skuhati

Najpogostejši način za pripravo kave doma je v turbo aparatu. Vendar pa vsi ne vedo, kako pravilno skuhati okusno kavo v turbo aparatu. Zapomnite si nekaj pravil:

  • kavo v turbo lahko napolnite s hladno in vročo vodo: v prvem primeru se bo kava kuhala dlje in bo imela intenzivnejši okus, v drugem primeru pa bo imel napitek blažji okus;
  • kava bo pri pripravi napitka v turbo aparatu še posebej nežna, če ji boste dodali košček masla;
  • vsi ljubitelji kave vedo, da kava obožuje začimbe – ustvarite svojo aromo in okus;
  • kava bo imela bogatejši okus, če jo trikrat odstavite z ognja, ko se krema dvigne;
  • usedlina se bo hitreje usedla, če boste pripravljeni kavi dodali žlico hladne vode.

Priprava kave v skodelici

Ta metoda je idealna za tiste, ki še niso izbrali naprave za kavo. Za pripravo kave v skodelici potrebujete kavo, skodelico in vrelo vodo.

Kuhanje:

  • v skodelico vlijte želeno količino mlete kave;
  • v skodelico do roba nalijte vrelo vodo – nastati mora gosta kavna kapica;
  • počakajte štiri minute, nežno premešajte, odstranite peno in uživajte.

Pogosto se pojavljajo vprašanja o tem, kakšno mleto kavo izbrati za pripravo v skodelici. Z bolj drobnim mletjem bo pijača bolj grenka. Če oklevate, lahko poskusite v skodelici skuhati različno mleto kavo in izberete najljubšo.

Nevarjena kava: Kako pripraviti instantno kavo

Topna kava ima številne prednosti, kar privlači veliko ljudi. To vrsto kave je najlažje pripraviti. Vendar pa je pomembna pomanjkljivost, da je lahko instantna kava kisla.

Zakaj je instantna kava kisla? Zaradi posebnosti njene kemične sestave. Vendar pa se temu ne povsem prijetnemu okusu lahko izognemo. Obstaja preprost način za odstranitev kislosti kave. Kavo raztopite v majhni količini hladne prekuhane vode in nato dodajte vrelo vodo. To je to – zdaj kava ni več kisla.

Prej je Moje pisal, kako enostavno je premagati “abstinenco” in kako bo to vplivalo na zdravje. Preberite več – v gradivu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc