Babica je delila svojo skrivnost: namig, kako enakomerno razrezati biskvit.

Celo izkušenim gostiteljicam ne uspe vedno popolnoma razrezati torte že prvič. V ta namen je bolje poznati nekaj skrivnosti.

Rezanje biskvita na koščke ni ravno enostavno foto: depositphotos.com

Enakomerno rezanje torte ni vedno enostavno, tudi za izkušene gostiteljice. Toda v resnici se lahko s to nalogo spopade vsakdo. Moje vam bo predstavil nekaj trikov, kako pravilno razrezati tortno skorjo.

Pred tem je Moje pisal, kako pripraviti najbolj občutljivo torto medenjak – recept, s katerim se lahko spopade vsak.

Obstaja veliko načinov za skrbno rezanje torte, opisali bomo dva izmed njih.

Kako razrezati torto z nitjo – priročen kramp po korakih

Za to metodo boste potrebovali zobotrebce in navadne niti ter ravnali, kot sledi:

  • skorjo vizno razdelite na polovico;
  • koščke označite z zobotrebci po obodu skorje;
  • ovijemo skorjo z vrvico tako, da je na vrhu zobotrebcev;
  • prekrižajte konce niti in potegnite.

S temi dejanji se bo nit zarezala v testo in pomagala torto popolnoma razrezati na tri dele.

Kako pravilno razrezati biskvitno torto – za gospodinje, da vedo

Za to boste potrebovali oster dolg nož. Torto morate položiti na kup plitvih krožnikov. Tako boste lahko prilagodili želeno debelino skorje. Biskvit pokrijte z obročem modela, tako da je del torte, ki štrli od spodaj, primerno velik.

Ker je skorja na kupu krožnikov, lahko s skorje priročno odrežete plast.

Bistvo manipulacije je, da se kalup uporablja kot merilo za skorje, nož pa je treba voditi le vodoravno.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc