Celo izkušenim gostiteljicam ne uspe vedno popolnoma razrezati torte že prvič. V ta namen je bolje poznati nekaj skrivnosti.
Rezanje biskvita na koščke ni ravno enostavno foto: depositphotos.com
Enakomerno rezanje torte ni vedno enostavno, tudi za izkušene gostiteljice. Toda v resnici se lahko s to nalogo spopade vsakdo. Moje vam bo predstavil nekaj trikov, kako pravilno razrezati tortno skorjo.
Pred tem je Moje pisal, kako pripraviti najbolj občutljivo torto medenjak – recept, s katerim se lahko spopade vsak.
Obstaja veliko načinov za skrbno rezanje torte, opisali bomo dva izmed njih.
Kako razrezati torto z nitjo – priročen kramp po korakih
Za to metodo boste potrebovali zobotrebce in navadne niti ter ravnali, kot sledi:
- skorjo vizno razdelite na polovico;
- koščke označite z zobotrebci po obodu skorje;
- ovijemo skorjo z vrvico tako, da je na vrhu zobotrebcev;
- prekrižajte konce niti in potegnite.
S temi dejanji se bo nit zarezala v testo in pomagala torto popolnoma razrezati na tri dele.
Kako pravilno razrezati biskvitno torto – za gospodinje, da vedo
Za to boste potrebovali oster dolg nož. Torto morate položiti na kup plitvih krožnikov. Tako boste lahko prilagodili želeno debelino skorje. Biskvit pokrijte z obročem modela, tako da je del torte, ki štrli od spodaj, primerno velik.
Ker je skorja na kupu krožnikov, lahko s skorje priročno odrežete plast.
Bistvo manipulacije je, da se kalup uporablja kot merilo za skorje, nož pa je treba voditi le vodoravno.