5-minutni Life Hack: Kako narediti hladno vodo čisto, če je motna

Povedali vam bomo, kaj storiti, če je vaša hladna juha motna, in kako popraviti sitijo.

Kako hladnemu mesu povrniti prozornost hladne pogače – lifehacks / kolaž Moje, foto depositphotos.com

Kholodec je jed, ki jo obožuje skoraj vsak naš rojak, vendar je za njeno pripravo potrebnega precej veliko časa. Zato postane škoda, če se izkaže, da je juha na holodcu motna – v takšni obliki jedi ne smemo postreči na mizo.

Moje je ugotovil, kako ravnati v takšnih primerih.

Kako hitro obnoviti preglednost juhe – lifehack

Vsaka gospodinja ne ve, kako očistiti motno juho, čeprav se zdi, da jo je mogoče le izliti. Za to obstaja učinkovit način, kako jed hitro oživiti. Tehnologija je naslednja:

  • razporedite meso;
  • naribajte korenje;
  • stepite 2 beljaka in ju združite s korenčkom;
  • dodajte k vrelišču;
  • pustite na kuhalni plošči 5 minut.

Na koncu boste morali juho precediti skozi gazo, sito ali papirnati prtiček v drugo posodo. Včasih morate ta postopek ponoviti večkrat, dokler ne dobite popolnoma prozorne juhe.

Kako razjasniti juho z limono – navodila

Druga možnost, kako popraviti hladno testo – uporabite naravni limonin sok in vse iste beljake. Juho morate postaviti na ogenj, zavreti in precediti skozi sito ali gazo. Nato dodajte sok 0,5 limone, po eni uri pa še 2 stepena beljaka, razredčena s hladno vodo. Ponovno postavite lonec na štedilnik, vklopite minimalni ogenj in zavrite. Odstranimo peno in sesirjene beljake.

Preberi tudi:

Koristen nasvet: da se juha ne bi ponovno zameglila, med kuhanjem lonca ne pokrijte s pokrovko.

Kako doseči, da juha na začetku ne bo motna

Če so kolodeji motni, tega ni težko popraviti, vendar je bolje, da kolodjeje takoj skuhate po vseh pravilih, ne da bi si povzročili dodatne težave. Izkušene gospodinje dajejo nasvete, kako se izogniti motni juhi:

  • kupujte samo kakovostne in sveže izdelke;
  • meso čez noč predhodno namočite v hladni vodi;
  • redno odstranjujte peno s strgalom;
  • juho kuhajte le na nizkem ognju brez pokrova;
  • tekočino precedite skozi sito ali gazo.

Prav tako ni priporočljivo prepogosto mešati juhe – z rednim udarjanjem po sestavinah boste “dvignili” peno in delce vlaken istega mesa. To prispeva k motnosti tekočine v loncu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Folklorna skupina Tine Rožanc